Κυριάκος Μητσοτάκης: Διευρύνονται οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διευρύνονται οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας

Οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, και η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι ο Κυριάκος Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουτσιτς.

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας – Σερβίας και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς επιβεβαίωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι.

Τόσο στη συνάντηση των δύο ηγετών όσο και στο Σερβοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ ο Πρωθυπουργός μίλησε για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στις οικονομίες των δύο χωρών, για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών.

«Πριν από 4 χρόνια το 33% των Ελλήνων αμείβονταν με μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ. Σήμερα είναι στο 42%. Αυτό σημαίνει ότι οι μέσοι μισθοί ακολουθούν την πορεία της οικονομίας», ανέφερε πρωθυπουργός.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βούτσιτς μίλησαν για επενδύσεις με έμφαση στις υποδομές, τις μεταφορές, τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενέργεια.

«Η πατρίδα μου είναι ήδη μία από τις δέκα πρώτες χώρες στον κόσμο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παράγουμε σχεδόν το 50% της ηλεκτρικής μας ενέργειας από τον ήλιο και από τον άνεμο και θέλουμε να μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή την τεχνογνωσία και εδώ στη Σερβία και να αναπτύξουμε καινούργιες επενδυτικές ευκαιρίες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ένθερμη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τα Δυτικά Βαλκάνια χωρίς ευρωπαϊκό μέλλον για τη γειτονική χώρα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα