Μητσοτάκης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Μητσοτάκης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ο Σωτήρης Γιαννακός, πρόεδρος ΕΟΑΣΚ, και ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα αιτήματα των αγροτών λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου οι αγρότες είναι σε εγρήγορση και οι μηχανές των τρακτέρ αναμμένες.

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα ραντεβού που θα κρίνει πολλά για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο Σωτήρης Γιαννακός, πρόεδρος ΕΟΑΣΚ, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Είχαμε φέτος 3-4 συγχρονισμένες εξελίξεις. Είχαμε τον Daniel, η νέα ΚΑΠ, οι χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος παραγωγής. Το αφορολόγητο πετρέλαιο είναι πολύ απλό, δεν θα εισπράξει φόρους το κράτος. Έχει 3-4 μέρες περιθώριο ο πρωθυπουργός να το σκεφτεί. Μετά τη συνάντηση θα αποφασιστεί εάν συνεχιστούν(σ.σ οι κινητοποιήσεις). Τα 7 λεπτά που βάζουμε εμείς για το ρεύμα είναι μία καλή τιμή γιατί και εκεί το κράτος θα το πάρει από τα υπερκέρδη του. Το κόστος παραγωγής είχε εκτιναχτεί και γι’ αυτό τρώτε ακριβά τα προϊόντα στο ράφι. Εμείς σε ένα μήνα θα βγούμε να καλλιεργήσουμε και με αυτό το κόστος παραγωγής δεν μπορούμε. Το χαρακτηριστικό φέτος είναι πως είναι νέος κόσμος στο επάγγελμά που έχουν επενδύσει. Εάν δεν μπορεί το κράτος να μας πει τι θα κάνουμε».

Συνάντηση του πρωθυπουργού και με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
 
Ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, μίλησε και εκείνος στην εκπομπή αποκαλύπτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Μας κάλεσε και εμάς ο πρωθυπουργός. Μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΕΘΑΣ. Μας κάλεσε ο πρωθυπουργός σαν θεσμικούς εκπροσώπους για να ακούσει και τους δικούς μας προβληματισμούς για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Τα 4 βασικά ζητήματα είναι πως οι ζημιές της Θεσσαλίας πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, το δεύτερο είναι το κόστος του ρεύματος. Εμείς έχουμε πρόταση για το πετρέλαιο και το τελευταίο είναι η άμεση  βελτίωση στον όρο της ΚΑΠ».

Στην εκπομπή μίλησε και η Μυρτώ Λύκα, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

«Όλοι έχουμε τα ίδια αιτήματα με μικρές διαφορές. Δεν θεωρώ πως θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να λύσει τα αιτήματά μας αλλά θα δώσει κάτι για να διαλύσει τα μπλόκα. Βγήκα την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή σας  και είπα για τη νοθείας στα γαλακτομικά προϊόντα. Με έχουν πάρει όλοι οι γαλακτοβιομήχανοι και μου λένε γιατί είπα κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο υπουργός το είπε. Κτηνοτρόφοι και γεωργοί έχουμε όλοι τα ίδια αιτήματα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα