ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερη ημέρα η «σύνοδος των Σπετσών» στο σπίτι του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερη ημέρα η «σύνοδος των Σπετσών» στο σπίτι του Κασσελάκη

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι διεργασίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σπίτι του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, οι διεργασίες άρχισαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί και, με εξαίρεση ένα ελαφρύ δίωρο γεύμα το μεσημέρι, θα ολοκληρωθούν στις 20:30. Από την πλευρά του, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε: «Όσοι είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι. Χαράζουμε την πολιτική με την οποία το κόμμα θα συνεχίσει να κινείται».

Πάντως, όσον αφορά στη χθεσινή (19/01) πρώτη ημέρα των διεργασιών, οι βουλευτές κάθονται σε ροτόντες μπροστά από αναμμένο τζάκι και μίλησαν για θέματα ακρίβειας και υποδομών. Μάλιστα, τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Όθωνας Ηλιόπουλος, με δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες, λέγοντας πως είναι συνήθης πρακτική σε εταιρείες και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνουμε συχνά έξω. Πολύ κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται πάρα πολύς το εξωτερικό. Αν δουλεύεις σε μία εταιρεία, σε ένα department στο πανεπιστήμιο, σε ένα γραφείο, μία φορά τον χρόνο συνηθίζεται η απόσυρση, ένα Σαββατοκύριακο, μακριά από εκεί που μένεις για να μην έχεις τις διασπάσεις της καθημερινής ζωής και να μπορέσεις να σκεφτείς τι έκανες, τι στόχους έχεις. Θα προτείνω συγκεκριμένα προγράμματα και στόχους δράσεις και προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους».

Επίσης, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, αναφερόμενος στον τομέα του, είπε πως παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη Θεσσαλία και η πρόταση νόμου για τους νέους συνεταιρισμούς στη χώρα μας. «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως η διαδικασία ήταν επιβεβλημένη» τόνισε και σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εδώ».

Ακόμα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Καραμέρος, επεσήμανε ότι στις Σπέτσες παράγεται πολιτική και, όπως είπε, η συνεδρίαση είχε πάρα πολύ καλή οργάνωση και πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. «Κυρίως για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί όλους τους Έλληνες έχουμε ένα πολύ συνεκτικό περιεχόμενο και μια πρόταση εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα