Στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Eπισπεύδει η κυβέρνηση την εισαγωγή προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των περισσότερων κομμάτων.

Επισπεύδει το Μέγαρο Μαξίμου την κατάθεση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον απόηχο της μεγάλης έντασης που έχει προκαλέσει στη δημόσια συζήτηση, αλλά και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Από το Νταβός ο Κυριακος Μητσοτακης έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που για πολλούς αποτελεί έκπληξη.

«Προάγουμε πολίτικες που δεν είναι πάντα συνδεδεμένες με εάν κεντροδεξιό κόμμα. Για παράδειγμα τώρα συζητάμε στην Ελλάδα την ισότητα στον γάμο ,δεν θα περίμενε κάποιος ένα κεντροδεξιό κόμμα να προτάσσει μια τέτοια μεταρρύθμιση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης πάντως σε κοπή βασιλόπιτας στην κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Ανατολική Αττική έστειλε μήνυμα ενότητας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει έτοιμος να παραιτηθεί από υπουργός διαφωνώντας με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν θα αφήσουμε μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η Κυβέρνηση», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Και στην αντιπολίτευση παρατηρούνται μεγάλες και έντονες διαφοροποιήσεις. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα επιλέξουν την αποχή ή ακόμα και την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ αρνητική στάση κρατάει το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πολύ νωρίτερα από τα τέλη Ιανουάριου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ στις 23 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για τον των ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα