Ομόφυλα ζεγάρια: Επισπεύδει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον γάμο – Συνεχίζονται οι διαφωνίες στην αντιπολίτευση

Ομόφυλα ζεγάρια: Επισπεύδει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον γάμο – Συνεχίζονται οι διαφωνίες στην αντιπολίτευση

Επισπεύδει το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον απόηχο της μεγάλης έντασης που έχει προκαλέσει στη δημόσια συζήτηση αλλά και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Μετά το διήμερο φροντιστήριο, φαίνεται ότι περίπου 40 βουλευτές μοιράζονται μεταξύ αποχής ή καταψήφισης του νομοσχεδίου.

«Όταν ο πρωθυπουργός φέρνει κάτι το φέρνει προκειμένου να ψηφιστεί. Ξέρει ότι υπάρχουν αντιδράσεις και ο καθένας θα κρατήσει τη στάση με βάση τη συνείδηση του», δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, πάντως, σε κοπή βασιλόπιτας στην κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Ανατολική Αττική έστειλε μήνυμα ενότητας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει έτοιμος να παραιτηθεί από υπουργός διαφωνώντας με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δε θα αφήσουμε μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η Κυβέρνηση», τόνισε σε ανάρτησή του ο Μάκης Βορίδης.

Ζυμώσεις & στην αντιπολίτευση
Και στην αντιπολίτευση παρατηρούνται μεγάλες και έντονες διαφοροποιήσεις.

Τουλάχιστον 4 βουλευτές φαίνεται να επιλέγουν ακόμη και την αποχή από τη ψηφοφορία μέχρι αυτή την ώρα παρά τα αυστηρά μηνύματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ενιαία στάση που πρέπει να έχει το κόμμα σε ένα ζήτημα ισότητας.

«Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά την ίδια στιγμή θα ήταν παράδοξο, θα ήταν αφύσικο πολιτικό κόμμα που προάγει τα ανθρώπινα δικαίωμα για ένα αριστερό κόμμα να μην ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζει την ισότητα των ανθρώπων», σχολίασε η Ράνια Θρασκιά.

Στο ΠΑΣΟΚ οι κραδασμοί είναι έντονοι με περίπου 10 βουλευτές να ταλαντεύονται ως προς την τελική στάση που θα κρατήσουν. Πάντως η Χαριλάου Τρικούπη παίρνει διακριτές αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου του κόμματος Παναγιώτη Παρασκευαΐδη και τα όσα είπε περί ώθησης των παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια που θα ωθούνται στην ομοφυλοφιλία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα από τα τέλη Ιανουάριου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα