Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παρεμβάσεις για την ακρίβεια και νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παρεμβάσεις για την ακρίβεια και νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση

Νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως είπε, αύριο θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης νέες παρεμβάσεις, ενώ ζήτησε από τους υπουργούς του συνέπεια και δουλειά. «Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε αρχικά υγεία και δύναμη κατά την εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, το οποίο συνεδριάζει σήμερα με νέα μέλη μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Τόνισε ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο και έρχεται και το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός προέταξε το πρόγραμμα Δοξιάδης, με βάση το οποίο όλη η χώρα θα αποκτήσει σύγχρονα σχέδια πολεοδομίας.

Τόνισε ακόμα ότι με μια σημαντική χρηματοδότηση το πρόβλημα διεκδικεί τη λύση του και θα υπάρχουν νέα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Επικράτεια με τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής και ανοίγει η διαδικασία να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι θα υπάρχουν νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση. «Πρέπει να κλείσουμε κάθε δυνατότητα στην παρανομία και πλέον θα εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο ό,τι χτίζεται αυθαίρετα στην Επικράτεια. Απελευθερώνει τη νόμιμη δόμηση και απεγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες από κάθε γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας. Όλα θα γίνονται με κανόνες και σεβασμό του περιβάλλοντος».

   
Αναφέρθηκε και στην Πολιτική Προστασία και το πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης, η επιστολική ψήφος θα συμπληρωθεί από ένα 4ετες σχέδιο για τον απόδημο ελληνισμό και συνεχίζουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Επίσης, είπε ο πρωθυπουργός θα μιλήσουμε για την αναδιάταξη των σιδηροδρόμων. Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες, θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων, σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

newsbeast.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα