ΣΥΡΙΖΑ: Αναταραχή στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη σύγκληση της ΚΟ στις Σπέτσες

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταραχή στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη σύγκληση της ΚΟ στις Σπέτσες

Ένα τριήμερο συνέδριο εργασίας στις Σπέτσες άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού βουλευτές αντέδρασαν έντονα στην πρόταση.
Δεν λέει να κοπάσει η τρικυμία που ξέσπασε στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει τριήμερο εργασίας της κοινοβουλευτικής του ομάδας στις Σπέτσες 19 με 21 Ιανουαρίου.

Οι Σπέτσες ανάψαν «φωτιές»
Εν μέσω εσωκομματικού αναβρασμού στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ως «ευγενέστατη υπηρεσιακή επιστολή το email που στάλθηκε στους βουλευτές από τη Θεοδώρα Τζάκρη», το οποίο ζητούσε από τα μέλη της ΚΟ να ετοιμάσουν σε μορφή power point τις παρουσιάσεις τους με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις.

Θεοδώρα Τζάκρη: Επικοινώνησα με έναν προς έναν ξεχωριστά τους βουλευτές. Καμία αντίδραση. Θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο.

Δημοσιογράφος: Έχει κλειστεί από τον πρόεδρο αυτό;

Θεοδώρα Τζάκρη: Βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Και θα πληρωθεί από τον πρόεδρο;

Θεοδώρα Τζάκρη: Φυσικά είναι πρόσκληση δική του και θα πληρωθεί από τον ίδιον. Είναι δική του πρωτοβουλία.

Ωστόσο, οι Σπέτσες φαίνεται πως έφεραν φουρτούνες.

«Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει ‘’εκτός Αθηνών’’ – αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας. Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο», δήλωσε με ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα στο Facebook.

«Είναι μια πρωτοβουλία καινοφανής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Με ξένισε η διαδικασία σας το λέω ευθέως. Προσπαθούμε να κλάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά ως κοινοβουλευτική ομάδα», δήλωσε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω», απάντησε η Κυριακή Μάλαμα σε ερώτηση για το αν θα παρευρεθεί στο τριήμερο εργασίας στις Σπέτσες.

Δεν θα παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Στέφανος Κασσελάκης, αποκρούοντας τα εσωκομματικά πυρά, μίλησε για τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται στο εξωτερικό, και συνιστά εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώην πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στις Σπέτσες για το τριήμερο διαβουλεύσεων ως εκ της φύσης της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη
Την πρωτοβουλία Κασσελάκη έσπευσε να σχολιάσει καυστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Χαίρομαι για τον κ. Κασσελακη που έχει ένα τόσο μεγάλο σπίτι στις Σπέτσες που μπορεί να φιλοξενήσει τόσον πολύ κόσμο. Εμένα ωραία ιδέα μου φαίνεται αφού ο άνθρωπος έχει μεγάλο σπίτι και τους χωράει όλους τους καλεί όλους να περάσουν ωραία στις Σπέτσες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιανουαρίου, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα