Κομματική πειθαρχία θέτει ο Άδωνις για τη μονιμοποίηση μεταναστών: Αν δεν θες να ψηφίσεις, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο

Κομματική πειθαρχία θέτει ο Άδωνις για τη μονιμοποίηση μεταναστών: Αν δεν θες να ψηφίσεις, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο

Να περιορίσει, πριν αυτές εκδηλωθούν, τις όποιες διαφωνίες κυβερνητικών βουλευτών για την τροπολογία περί νομιμοποίησης μεταναστών, επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία.

 «Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μια κεντρική πολιτική της κυβερνήσεως. Όταν είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις τη δικιά σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες», είπε μιλώντας στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Αρμόδιο να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι βέβαια μόνο το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού δείχνει πιθανότατα τις προθέσεις τις κυβέρνησης.

 
Η… αυτονομία Σαμαρά
Ο ίδιος εξαίρεσε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά πρώην αρχηγός της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός και άρα «έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας».  

 Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της τροπολογίας ώστε να μην υπάρξει ανακοίνωση αντίθετη στη γραμμή της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου, ήταν μέλος της ομάδας που επεξεργάστηκε την τροπολογία και πως ο ίδιος δεν γνώριζε την αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην τροπολογία μέχρι που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα