Μέτρα για την οπαδική βία: Μία από τα ίδια. Ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή

Μέτρα για την οπαδική βία: Μία από τα ίδια. Ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή

Μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όλοι οι αγώνες της Superleague 1 θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών έως τις 12 Φεβρουαρίου.
Μία από τα ίδια… «Ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή» είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, πρώτον αποφασίστηκε η  διεξαγωγή αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας ενώ το μέτρο δύναται  να επεκταθεί και στα εντός έδρας  ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα