Ώρα ανακοινώσεων για την οπαδική βία – Τα 3+1 μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Ώρα ανακοινώσεων για την οπαδική βία – Τα 3+1 μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση από την κυβέρνηση πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, καθώς στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πλέγμα των παρεμβάσεων προκειμένου να μπει φρένο στο φαύλο κύκλο της βίας εντός και εκτός γηπέδων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε χθες το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσει σε αυτή τη «μάχη», όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται, θέλοντας να καταδείξει ότι δεν θα διστάσει να τα βάλει με εκείνους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Το κλίμα που μεταφέρεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι αυτό της αποφασιστικότητας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποτυπώνει σε χθεσινή ανάρτησή του την οργή του για τα επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία διαδέχθηκαν έκτροπα στον Βόλο αλλά και μια τεταμένη κατάσταση σε αθλητικές διοργανώσεις, καθώς το μήνυμα που εκπέμπεται δεν είναι αυτό του υγιούς αθλητισμού προκαλώντας έτσι και την αντίδραση της κοινωνίας. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε ότι «κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο» σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει μια συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με ένα τρόπο αδυσώπητο που δεν μπορεί να αφήσει περιθώρια σε κανέναν».

Σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον διοικητή της ΕΥΠ «κλείδωσαν» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ωστόσο τα στόματα των κυβερνητικών στελεχών παραμένουν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ερμητικά κλειστά. Πάντως μεταξύ των μέτρων που εξετάστηκαν ήταν:

το λουκέτο στους οργανωμένους οπαδούς
η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους και
η διακοπή των πρωταθλημάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Συζητήθηκε ακόμα το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Η UEFA για κεκλεισμένων των θυρών
Η κυβέρνηση έχει έρθει σε επικοινωνία με την UEFA ενόψει των ανακοινώσεων για τα μέτρα που θα λάβει, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων για την πιθανότητα να παιχνίδια της Πέμπτης να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή η επιστολή αποκαλύφθηκε από την ανάρτηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος αντέδρασε στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει «λούκετο» στα ελληνικά γήπεδα, τόσο στις εγχώριες, όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα Μακάμπι Χάιφα (αντίπαλος Παναθηναϊκού), Μπάτσκα Τούπολα (αντίπαλος Ολυμπιακού) και Ελσίνκι (αντίπαλος ΠΑΟΚ) ενημερώθηκαν από την UEFA με επιστολή η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καθώς οι ομάδες σας παίζουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πιθανό ζήτημα. Ίσως έχετε δει στις ειδήσεις, ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια με χούλιγκαν σε αγώνα βόλεϊ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά. Ως αποτέλεσμα, αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να διατάξει όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα εφαρμόσουν αυτό το μέτρο και στα διεθνή παιχνίδια. Θα έχουμε καθαρή εικόνα για το θέμα αύριο και θα σας ενημερώσουμε αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα