ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο επανεκκίνησης ενόψει των ευρωεκλογών - Οι αιχμές για τους «11»

ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο επανεκκίνησης ενόψει των ευρωεκλογών - Οι αιχμές για τους «11»

Χθες στην πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, πέταξε όμως καρφιά και στους αποχωρίσαντες σχολιάζοντας πως η μόνη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί των τραπεζών, δείχνοντας Χαρίτση και Τσακαλώτο.

Με στόχο το συνέδριο επανεκκίνησης ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών αλλά και το βλέμμα στραμμένο στους 11 που αποχώρησαν, συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές σε αυτούς που αποχώρησαν, ενώ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής κάνεις λόγο για «καρέκλες».

«Επειδή ακούγονται πολλά περί μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι πως δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τράπεζες», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συναντήθηκα με δική μου πρωτοβουλία με στελέχη που με καθύβρισαν δημόσια. Είπα πολλές φορές, περασμένα ξεχασμένα και να προχωρήσουμε μπροστά. Μάταια όμως. Τις αποφάσεις τους τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, από την πρώτη Κυριακή. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος», είπε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μέσα σε αυτό κλίμα, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, παραιτήθηκε από την κεντρική επιτροπή αφήνοντας προσωπικές αιχμές στον πρόεδρο.

«Η διάσπαση δεν μπορούσε πλέον να αποτραπεί. Βεβαίως, όπως εξήγησα, τα καύσιμα προϋπήρχαν. Τη φωτιά, όμως, την άναψε με τα χέρια του ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόσφατα σε μια συνέντευξή του είπε πως «έχει ήσυχη τη συνείδησή του». Μια συγγνώμη θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτήν την περίσταση», υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν υπάρχουν αυλικοί των τραπεζών», είπε στην κεντρική επιτροπή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

«Χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών», επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ
Η κακή εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στην δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της ΝΔ που συγκεντρώνει 31,5% με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 10,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στη τρίτη θέση με ποσοστό που αγγίζει το 9,1%. Ακολουθούν, ΚΚΕ με 7,8%, Σπαρτιάτες με 2,6%, Ελληνική Λύση με 5%, Νίκη με 1,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Μέρα25 με 1,4%.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 2,8%

Πάντως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, έστειλε μήνυμα για τις ευρωεκλογές

«Θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζονται από χαλαρή ψήφο, να δώσουν μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το άλλοθι του 41%, το άλλοθι που χρησιμοποιεί για όλα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις.
Σημασία έχει να κάνεις ΤΩΡΑ ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το “παγόβουνο”», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

O Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε πως παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο προειδοποίησε πως το συνέδριο δεν μπορεί να μετατραπεί σε προεδρική φιέστα.

«Είμαι καθαρός λοιπόν, ξεκάθαρα παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε μάχη ταυτοτική για μας του συνεδρίου με στόχο να εμφανίσουμε νέο ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφικό, κυβερνητικό αριστερό που θα μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 22 και 25 του Φλεβάρη.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα