Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα – Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα – Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πιο σκληρό σενάριο.

Τα σενάρια για τα μέτρα
Υπουργός μετά τη σύσκεψη είπε στο MEGA ότι τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά και ότι στο τραπέζι έπεσαν διάφορες εισηγήσεις όπως η διακοπή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για ένα διάστημα ή η απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα γήπεδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Δημήτρη Χόνδρου, τα σενάρια είναι τρία:

– Κλείσιμο των οργανωμένων οπαδών, θυρών και συνδέσμων,

– Απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες για κάποιο χρονικό διάστημα,

– Διακοπή όλων των αθλημάτων τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στο τραπέζι βρίσκεται και σκέψη για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 
Από την κυβέρνηση επίσης υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός από τον Αύγουστο είχε μιλήσει για μέτρα ενάντια στην οπαδική βία, σημειώνοντνας ότι πρόκειται για δυνητική διαδικασία η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το νέο περιστατικό βίας στου Ρέντη και το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος χαροπαλεύε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μάχη ζωής

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη μετα τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο νεαρός υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας.

 
Και η ΕΥΠ στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Την ίδια ώρα, την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες σηματοδοτεί η παρουσία του διοικητή της υπηρεσίας στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν εστιάσει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει στην κατοχή της τουλάχιστον δύο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των επεισοδίων, τα οποία αναλύουν εξονυχιστικά.

Κομβικής σημασίας είναι τα ευρήματα από τον χώρο που έγιναν τα επεισόδια κι έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σε διαμαρτυρία για τον 31χρονο αστυνομικό καλούν οι αστυνομικές ενώσεις
Διαμαρτυρία για τον 31χρονο διοργανώνουν οι συνάδελφοί του. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές ενώσεις καλούν σε διαμαρτυρία τη Δευτέρα (11/12) στις 14:00.

Οι αστυνομικοί ζητούν λήψη μέτρων θωράκισής τους και σεβασμό στο λειτούργημα και στον άνθρωπο αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει η προσαγωγή των 424 ατόμων που βρέθηκαν στο σημείο, οι οποίοι, μετά την αστυνομική διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, τόνισε πως η υπόθεση βρίσκεται «στο ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης», ενώ για τη μαζική προσαγωγή των ατόμων υπογράμμισε:

«Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Ελήφθησαν ίχνη πυρίτιδας, το οποίο τεστ θα οδηγήσει στη διακρίβωση των απαραίτητων στοιχείων για να δούμε ποιοι είναι οι δράστες. Θα είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται ο νομός».

Σύμφωνα με την ίδια:

«Μέσα στο πλαίσιο που βλέπουμε της οπαδικής βίας, πρέπει να αλλάξει ο νόμος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα