Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σάββατου ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στα γήπεδα.  

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κάθε τρόπο ώστε να καταφέρει να εξαλείψει τη βία στα γήπεδα, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει και οι αστυνομικοί.

Αν αποφασιστεί αυτό, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Τονίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις ακόμα και για διακοπή του πρωταθλήματος. 

Τέλος, ένα από τα μέτρα που φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση είναι και το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα