Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή: Κλείνουν τα παραθυράκια της φοροδιαφυγής

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή: Κλείνουν τα παραθυράκια της φοροδιαφυγής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχήθηκε στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα καλή επιτυχία, υπερασπίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος της φορολογικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να δηλώνει λιγότερα από τον βασικό μισθό.

«Κλείνουν τα παραθυράκια της φοροδιαφυγής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή χαρακτηρίζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Αυτό το κόστος της κοινωνικής δικαιοσύνης και του συλλογικού συμφέροντος η κυβέρνηση αυτή το αναλαμβάνει όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί προεκλογικά – δεν μπορεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα προκύψουν επιπλέον έσοδα πάνω από 550 εκ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στην Υγεία και την Παιδεία και θα επιτρέψουν τη μείωση των φόρων για όλους.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε, εκτός όλων των άλλων, ότι περίπου 21.000 ήταν μέχρι σήμερα δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Ενώ δηλώνουν δηλαδή ότι είναι ενεργοί εργαζόμενοι επιχειρηματίες , την ίδια ώρα εμφανίζονται περίπου ως άποροι. Ελάτε να μου πείτε εσείς ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο και πρέπει να διατηρηθεί».

«Πρόκειται για οριζόντια ρύθμιση», λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα καταψηφίσουν το φορολογικό.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως τιμωρεί τους επιστήμονες και πρακτικά να οδηγήσει τη μισθωτή εργασία στις μεγάλες επιχειρήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Και πάτε τώρα με τα ξεπερασμένα εργαλεία των τεκμηρίων που ανήκουνε βέβαια σε παλαιότερες δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όχι μόνο δεν πείθουν αλλά αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο Γενικός γραμματέας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτοκίνητα και τα δυο αλλά άλλο μερσεντές και άλλο ζάσταβα. Και δυστυχώς την Ελλάδα την κάνατε Ζάσταβα ενώ ήταν Μερσεντές και είναι Μερσεντές», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ένα ακόμα νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα, είναι εκδικητικό. Επιβάλλετε αναδρομικό φόρο», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρεμιέρα της «Νέας Αριστεράς» στη Βουλή

Η νέα ΚΟ που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε και επίσημα στη Βουλή με τους 11 να κάνουν πρεμιέρα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Να ευχηθώ κ. Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο καλή αρχή στη νέα αριστερά στη νέα ΚΟ της Βουλής. Το γεγονός ότι αυξανόμαστε και πληθαίνουμε αυξάνει και υποχρεώσεις που έχουν συζητήσει να τηρούμε τους χρόνους για να είμαστε σίγουροι ότι οι απόψεις ακούγονται με επάρκεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Την αριστερή εργαλειοθήκη του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ως κακοπροαίρετη κριτική τη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο.

«Επαναλαμβάνω το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ έχει περάσει μια λίστα από πολύ εντυπωσιακές και κατά κάποιο τρόπο πολύ αριστερών μεταρρυθμίσεων και μέτρων».

Οι χαμηλές πτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις αναδιατάσσουν τη στρατηγική των κομμάτων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να χαρακτηρίζει «κόμμα χυλό» το ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ ήμουν πάντα υπέρ των συμμαχιών. Δεν μπορείς να είσαι ένας χυλός, να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι. Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (σ.σ να συνεργαστούμε)».

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε άνοιγμα στα κόμματα της κεντροαριστεράς.

«Όταν αμφισβητείται η επιβίωση της κοινωνίας μας τότε όλοι πρέπει να υπερβούμε κομματικά όρια και να δώσουμε προοπτική. Και η προοπτική πρέπει να είναι ξεκάθαρα προοδευτική».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά  δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

«Υπάρχει περιδίνηση στο χώρο. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν αυτά και έπεφταν πάνω στα κόμματα σαν τα όρνια. Εμείς συζητάμε στη Βουλή, κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε ντεμπούτο στη Βουλή με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα