Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία

Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού που πέθανε σήμερα, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Στη θέση του, στη «γαλαρία» της αίθουσας και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε μιλώντας για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» δηλαδή τη νέα μειωμένη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας επιτιθέμενος σε όσους αποχώρησαν και δεν παρέδωσαν τις έδρες τους:

«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, αλλά κάποτε είχαμε 149 βουλευτές, μετά 86, μετά 71 και μετά 47. Χάσαμε το 68% της ΚΟ μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα, η κοινωνία.

Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε να αναστρέψουμε. Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 βουλευτές. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία ήταν και θα είναι 47 βουλευτές γιατί αυτό επέλεξε ο λαός.

Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας, το ότι για μήνες δεν βγήκαν στα κανάλια για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια και βάζουν την φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνιά, αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσει, η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Καμιά φορά η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η κοινωνία θέλει ανοιχτό κόμμα που δεν θα είναι δέσμιο σε κανένα μηχανισμό. Αυτό το κόμμα είμαστε μόνο εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα και για πάντα. Η πανίσχυρη προπαγάνδα της ΝΔ κατάφερε να δώσει πολλές ρετσινιές στο κόμμα. Εναντίον της αριστείας, των χαμηλών φόρων, οι δήθεν μπαχαλάκηδες, εθνομηδενιστές. Η ΝΔ αρχίζει να λαμβάνει την απάντησή της από την κοινωνία. Είμαστε συρρικνωμένοι αλλά και πιο ενωμένοι από ποτέ και με έναν λαό που περιμένει να ακούσει τη δική μας πρόταση».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα