ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες, αποχωρήσεις και αναμονή για το νέο κόμμα – Απόδραση στις Σπέτσες για τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες, αποχωρήσεις και αναμονή για το νέο κόμμα – Απόδραση στις Σπέτσες για τον Κασσελάκη

Συνεχίζεται το «τσουνάμι» των αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειοψηφία της νεολαίας του κόμματος να παίρνει την σκυτάλη.
Μετά τους ακαδημαϊκούς της Θεσσαλονίκης, την σκυτάλη της εξόδου από το κόμμα πήρε η νέα γενιά, καθώς παραιτήθηκαν από Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας 37 από τα 51 μέλη, ενώ από τη Νεολαία και από το κόμμα αποχώρησαν ο γραμματέας Κωνσταντίνος Βλαχάκης και 31 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.

Η νεολαία του κόμματος ανακοίνωσε την αναπλήρωση των κενών θέσεων και νέος γραμματέας εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι νεολαίες Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης.

«Σφηνάκια» & χαλάρωση
Και ενώ η τρικυμία των αποχωρήσεων συνεχιζόταν, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στις Σπέτσες όπου πέρασε στιγμές χαλάρωσης με σφηνάκια και χαμόγελα.

Από σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μπροστά τις μηχανές συνεχίζοντας την αδιαμεσολάβητη, όπως λέει, επαφή με την κοινωνία, με εξορμήσεις και συναντήσεις με φορείς, ενώ προχώρησε σε παρέμβαση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Στα σκαριά» η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα
Την ίδια στιγμή, οι τόνοι μεταξύ νεοπροεδρικών δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη και των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν με φόντο τις αποχωρήσεις.

Το στρατηγείο της ομάδας Αχτσιόλγου και της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου συνεχίζουν πυρετωδώς τις διεργασίες για τη διαμόρφωση της νέας ΚΟ και το όνομα αυτής, ενώ επικεφαλής αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τα δύο στρατόπεδα ανταλλάσσουν πυρά πριν ακόμα βρεθούν στη Βουλή, σε ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συγκρότηση της νέας ΚΟ με ορόσημο τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια, ενώ ο νέος φορέας σε δεύτερο χρόνο θα επικεντρωθεί στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα