ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες, αποχωρήσεις και αναμονή για νέο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες, αποχωρήσεις και αναμονή για νέο κόμμα

Παραμένουν οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη διάσπαση καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών και μελών του κόμματος.

Συνεχίζεται το «ράλι» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το όργανο 37 σε σύνολο 51 μελών, ενώ την αποχώρησή τους από την Νεολαία και από το κόμμα ανακοίνωσαν ο γραμματέας Κωνσταντίνος Βλαχάκης και άλλα 31 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.

«Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει ωστόσο να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη».

Η νεολαία του κόμματος ανακοίνωσε την αναπλήρωση των κενών θέσεων ενώ νέος γραμματέας εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος εκλέχτηκε νέος Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου.

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ. Εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Νεολαίας μας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες των νέων, αλλά και όλων των πολιτών».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν οι νεολαία Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης ενώ με σοβαρές αιχμές για ακροδεξιές τακτικές και ανιστόρητες αναφορές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησαν από το κόμμα 50 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

«Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφότου ανέλαβε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνεπικουρούμενος από προσωποπαγή ηγετική ομάδα, εκδηλώνει μια αρχηγοκεντρική πολιτική συμπεριφορά και αναπτύσσει διχαστικό και αντιφατικό λόγο, ο οποίος καθόλου δεν συνάδει με τις αρχές και τη δημοκρατική λειτουργία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς».

«Πολεμικό» κλίμα
Οι νέες αποχωρήσεις ανεβάζουν τους τόνους μεταξύ των νεοπροεδρικών και των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν.

Η Πέτη Πέρκα στο MEGA Σαββατοκύριακο δήλωσε: «Εγώ πιστεύω πραγματικά ότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο αν γίνει έχω αμφιβολίες, κάθε ένας που θα βγαίνει να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο επόμενος υπονομευτής, το βαρίδι».

Ενώ η Kατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κύκλος της εσωστρέφειας έχει κλείσει. Δυστυχώς οι πρώην σύντροφοι έκαναν μια επιλογή απολύτως λανθασμένη κατά τη γνώμη μου. Τι διαφορετικό θα λέει δηλαδή σήμερα η κ. Αχτσιόγλου ή ο κ. Τσακαλώτος από τις ψηφισμένες καταστικές μας θέσεις από τις συνεδριακές μας αποφάσεις;».

Η συνεχής ανταλλαγή πυρών συνθέτουν σκηνικό σύγκρουσης ενώ τις επόμενες ημέρες τα δυο στρατόπεδα θα συναντηθούν στη βουλή για πρώτη φορά σε διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Δεν έχω να πω καμία κουβέντα για τους συναδέλφους που έφυγαν νομίζω ότι έκαναν στρατηγικό λάθος αλλά αυτά τα κρίνει ο χρόνος και η ιστορία», σχολίασε ο Γιώργος Καραμέρος.

Ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός σημείωσε: «Υποστηρίζω τη νέα αυτή κίνηση που εκφράζεται με αυτή τη νέα κίνηση που εκφράζεται με μια κοινοβουλευτική ομάδα 11 βουλευτών προς το παρών. Κινείται μέσα στα όρια της αριστεράς».

Η συγκρότηση της νέας ΚΟ είναι το άμεσο στοίχημα της ομάδας Αχτσιόγλου και της Ομπρέλας του Ευκλείδη Τσακαλώτου που συνεχίζουν πυρετωδώς τις διαβουλεύσεις για τις θέσεις ευθύνης και το νέο όνομα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα