Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων – Τι συζήτησαν Δούκας & Μητσοτάκης

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων – Τι συζήτησαν Δούκας & Μητσοτάκης

Κάμερες παντού, η στάση του μετρό στα Εξάρχεια θα κατασκευαστεί ακριβώς στο σημείο όπου έχει σχεδιαστεί και η Βασιλίσσης Όλγας παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για το κυκλοφοριακό χάος που δημιούργησε η πεζοδρόμησή της, θα παραμείνει πεζόδρομος. Αυτά ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε την πρώτη του συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα κράτησε περίπου 20 λεπτά και μπροστά στις κάμερες συζήτησαν κυρίως για τον τουρισμό.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο τουρισμός για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία. Καταφέραμε και την έχουμε κάνει προορισμό 12 μήνες το χρόνο, αλλά τώρα έχουμε άλλου είδους προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε.

ΔΟΥΚΑΣ: Η αναπτυξιακή του δήμου Έχει έντονα το τουριστικό κομμάτι και με απασχολεί πως θα έχει μια ισορροπία κατοίκων και…

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μπουν κάμερες παντού, ότι το Μετρό θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί και ότι η Β. Όλγας θα παραμείνει πεζόδρομος.

«Το μετρό θα προχωρήσει. Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή αυτό είναι ένα έργο το οποίο δρομολογείται ήδη και ότι στη νομολογία μας υπάρχει και η έννοια του περιβαλλοντικού κεκτημένου: Ό,τι πεζοδρομείται, δεν ξεπεζοδρομείται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στα ελληνοτουρκικά τα οποία, σημείωσε, δεν επηρεάζονται από τη διαφορετική θέση του Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς.

«Νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι την οπτική προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν και τι επιχειρεί να πετύχει λέγοντας αυτά τα οποία, κατά την άποψή μου, είναι παντελώς εσφαλμένα. Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία προέβη σε μια κτηνώδη τρομοκρατική ενέργεια εντός του Ισραήλ».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν συζητά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή δικαιωμάτων που απορρέουν από την κυριαρχία.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα