Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης (16.11.2032) συνάντησε και τον Διονύση Τεμπονέρα, στο πλαίσιο του μπαράζ επαφών που έχει τις τελευταίες ώρες για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθεια να μην φύγουν και άλλα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει μπαράζ επαφών με πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου. Ο μεγάλος στόχος, μετά τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, είναι να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα και δεν βρίσκεται πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη και, νωρίτερα, σήμερα, συναντήθηκε και με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος φέρεται να είναι στα στελέχη που θα ακολουθήσουν την Έφη Αχτσιόγλου στην έξοδο από το κόμμα. Το απόγευμα της Πέμπτης (16.11.2023) έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε τετ α τετ και με τον Διονύση Τεμπονέρα.

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου για την επανεμφάνιση του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στα φώτα της δημοσιότητας που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο μέσω γεύματος που είχε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου μία πιθανή αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενεργοποίησε» την αριθμητική της διάσπασης, δηλαδή οι αποχωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μεν από ιστορικά στελέχη αλλά δεν είναι βουλευτές.

Έτσι οι 7 υπογραφές που είχε η κα Αχτσιόγλου στην δική της επιστολή προς τον κύριο Κασσελάκη άρχισε να δημιουργεί ένα κλίμα πραγματικής διάσπασης.

Ερωτώμενη η δημοσιογράφος αν η Έφη Αχτσιόγλου θα παραμείνει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι απάντησε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Χαρίτση της μετέφερε: «Όλα είναι υπό σκέψη, χωρίς καμία απόφαση να έχει ληφθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή. Έχουμε κρίσιμες συσκέψεις αυτές τις ημέρες, μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Τι είπε ο Τσίπρας στον Κασσελάκη

Σύμφωνα με προεδρικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη,όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως επισήμανε, μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα