Ένταση στο Πολυτεχνείο: Πέταξαν καφέδες στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά την κατάθεση στεφάνου

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Πέταξαν καφέδες στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά την κατάθεση στεφάνου

Επεισοδιακή ήταν το πρωί της Πέμπτης (16/11) η κατάθεση στεφάνου από τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεντρωμένοι, οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του χώρου, εκτοξεύτηκαν καφέδες κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη έσπευσε άμεσα να ανοίξει ομπρέλες για να τον προστατέψει.

Παράλληλα, κατά την είσοδό του ακούστηκαν πολλά συνθήματα και αποδοκιμασίες, ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΣΟΚ και αριστερών παρατάξεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τελικά το στεφάνι και εν συνεχεία αποχώρησε, αφού πρώτα έκανε δηλώσεις εν μέσω έντασης.

 
«Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του ’73 αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της νεότερης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την κατάθεση στεφάνου και πρόσθεσε πως με τη σημερινή επέτειο «τιμούμε όσους θυσιάστηκαν, όσους αγωνίστηκαν, όσους είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν τη δικτατορία».

«Σήμερα, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για μία ποιοτική δημοκρατία. Για λιγότερες ανισότητες. Για περισσότερες ευκαιρίες στις νεότερες γενιές. Για ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να οικοδομήσουμε μία δίκαιη, ανθεκτική, ισχυρή κοινωνία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα