ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις και στο βάθος νέο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις και στο βάθος νέο κόμμα

H διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον γεγονός με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετρά τις απώλειες δύο βουλευτών μετά την αποχώρησης της Ομπρέλας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά τώρα για μικρή απόσχιση, προτάσσοντας τη νέα εποχή ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε σχέση με τη μικρή απόσχιση στην οποία αναφέρεστε οι διαφορές μας είναι μικρές σε επίπεδο πολιτικής. Έχω πει ότι δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης, όπως επίσης εγώ δεν πιστεύω ότι η δικιά μας αριστερά πρέπει να ντρέπεται για την έπαρση της σημαίας».

Οι δύο βουλευτές δεν παρέδωσαν την έδρα, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά με ινδουιστική ρήση και την Πέτη Πέρκα να μην κρύβει την πικρία της για την κίνηση του Σωκράτη Φάμελλου να τους προλάβει πριν αυτοί ανεξαρτητοποιηθούν.

«Είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον, έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστερά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Γ», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι άκομψο και συνεχίζει μια πολιτική ο πρόεδρος αλλά εγώ θα κάνω μια μομφή και στον πρόεδρο της ΚΟ που τυχαίνει να είναι και πολύ καλός μου φίλος, είναι άκομψο», είπε η Πέτη Πέρκα.

«Ένας ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένος από πείσμα και ζήλο και θέληση να προχωρήσει μπροστά. Επιτέλους ας αφεθεί καθαρό το τοπίο για να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Το «τραύμα» του ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα

Η ομάδα Τσακαλώτου με την αποχώρησή της σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματα της για το σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα με στόχο την κάθοδο στις ευρωεκλογές.

«Η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές», είπε το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Η ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ ήταν και αυτή που έδωσε την τελική ώθηση στην Ομπρέλα προς στην έξοδο.

«Δεν έχει ξαναϋπάρξει πιο κακοποιητική  εισήγηση σε κορυφαίο όργανο ενός κόμματος του χώρου της Αριστεράς. Ό,τι είχε πει ο φίλος μου και ο σύντροφος Νίκος Φίλης για τραμπισμό τελικά επιβεβαιώθηκε. Ήταν μιας μουσολινικής έμπνευσης λόγος», δήλωσε ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

«Κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι εξελέγη αιφνιδιαστικά», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με αιχμές για μετάλλαξη του κόμματος υπό την προεδρία Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια! Από δω και πέρα αυτό που υπάρχει είναι το «κόμμα Κασσελάκη», είπε το πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με το σχέδιο για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τη βάση εγκαινιάζοντας όπως ο ίδιος προανήγγειλε «Την ώρα του προέδρου» στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο».

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα