ΣΥΡΙΖΑ: Έφτασε ο Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή - Live η ομιλία του

ΣΥΡΙΖΑ: Έφτασε ο Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή - Live η ομιλία του

Με φόντο τις πολυσυζητημένες διαγραφές, τις πρόσφατες αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών, καθώς και τη ρελάνς της πλευράς Αχτσιόγλου για το δημοψήφισμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει από λεπτό σε λεπτό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω ενός κλίματος ολικής ρήξης στην Κουμουνδούρου. 

Τη συνεδρίαση «ανοίγει» με την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης το πρωί του Σαββάτου (11.11.23). Ο ίδιος μέχρι χθες τουλάχιστον διεμήνυε πως δεν κάνει πίσω για το δημοψήφισμα, συνεπώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ποιοί θα τον στηρίξουν μετά και το «αντάρτικο» της πλευράς Αχτσιόγλου και της «Ομπρέλας», η οποία αναμένεται να αποχωρήσει ακόμη και μες στο Σαββατοκύριακο.

«Θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», ανέφερε χθες ο κ. Κασσελάκης, τραβώντας το τελευταίο του χαρτί. 

Νωρίτερα, «απάντηση» με σφοδρά «πυρά» στο διάγγελμα Κασσελάκη για το εσωτερικό δημοψήφισμα επί των διαγραφών έδωσε η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου λίγη ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο «φωτιά» με το οποίο συντάσσεται και η «Ομπρέλα».

Η πλευρά της Έφη Αχτσιόγλου ζητά «ψηφοφορία εδώ και τώρα» για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμά του, τονίζοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής λειτουργίας». «Οφείλουμε συλλογικά να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο», είναι το μήνυμα που διαμηνύει.

Το ζήτημα τώρα είναι, ποιοί θα στηρίξουν την πρόταση αυτή, η οποία αν καταψηφιστεί, τότε τα πάντα είναι ανοιχτά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια «γραμμή» συνυπολογίζεται και η ομάδα Τεμπονέρα, ο οποίος χαρακτήρισε «αχρείαστη, εσωστρεφής, διχαστική κίνηση που υπονομεύει την ενότητα» την κίνηση για δημοψήφισμα.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα