New York Times για Στέφανο Κασσελάκη: Από το Μαϊάμι σελέμπριτι στην Ελλάδα και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

New York Times για Στέφανο Κασσελάκη: Από το Μαϊάμι σελέμπριτι στην Ελλάδα και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κείμενο – αφιέρωμα στον Στέφανο Κασσελάκη δημοσίευσε το site των New York Times σήμερα (11.11.2023), τη μέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο των New York Times, το οποίο υπογράφει η Ελληνίδα ανταποκρίτρια Νίκη Κατσαντώνη, αναφέρεται η πορεία του Στέφανου Κασσελάκη από το Μανχάταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο αναφέρεται πως «ο Στέφανος Κασελάκης ήταν ουσιαστικά άγνωστος στην Ελλάδα μόλις πριν από έξι μήνες, όταν ήταν υποψήφιος χωρίς ελπίδα εκλεγεί στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας» λέει το κείμενο.

Τονίζει πως εξελέγη πρόεδρος μετά από μια επιδέξια καμπάνια στα μέσα social media, ενώ ρόλο έπαιξε και η την ιδιότητά του ως πρώην έμπορος της Goldman Sachs, το ότι είναι ομοφυλόφιλος πολιτικός, αλλά και η εμφάνισή του σαν σταρ του κινηματογράφου.

«Ήρθε από το πουθενά για να νικήσει μια πρώην υπουργό για το κορυφαίο αξίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει, ενώ αναφέρεται και στις αποχωρήσεις που έχουν γίνει και σε αυτές που θα έρθουν. 

Από το Μαϊάμι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια αναφορά στην πορεία του, οι New York Times αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν έμπορος της Goldman Sachs, και πριν 10 χρόνια κατηγορούσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Κασσελάκης έζησε για 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, πριν εισβάλει στην πολιτική ζωή της πατρίδας του. Είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα και πρόσφατα παντρεύτηκε τον επί μακρόν σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ, έναν Αμερικάνο νοσοκόμο στα επείγοντα στο Μπρούκλιν, ενώ πιέζει για τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα» αναφέρει το κείμενο.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στην lifestyle προβολή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια τον έχουν καλύψει δείχνοντας τις εκδρομές του στο γυμναστήριο με τον σύντροφό του και τις βόλτες του ζευγαριού με τον σκύλο τους, τη Farlie, όσο και τις πολιτικές του ομιλίες. Τα δαχτυλίδια Cartier των νεόνυμφων ήταν το επίκεντρο πρόσφατης συζήτησης επίσης. Αλλά η εμμονή με την προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη έχει ενοχλήσει τους φανατικούς κομματικούς» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Επίσης το άρθρο τονίζει πως «ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κ. Κασσελάκη έγινε σημείο συζήτησης σε μια κοινωνία που παραμένει μια από τις πιο κοινωνικά συντηρητικές της Ευρώπης. Ανέφερε ότι κατακλύζεται από email μίσους. Η έκφραση της επιθυμίας του να αποκτήσει δύο γιους μέσω παρένθετης μητρότητας πυροδότησε οργή, συμπεριλαμβανομένης μιας ομοφοβικής ατάκας από έναν εξέχοντα δήμαρχο που τώρα αποτελεί αντικείμενο έρευνας του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σ.σ. αναφέρεται στον Αχιλλέα Μπέο). Παρά την όλη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι πρεσβεύει, προφανώς μπερδεμένοι από το τραπεζικό του υπόβαθρο και το γεγονός ότι υποστηρίζεται τόσο από στενούς συνεργάτες του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα όσο και από δυσαρεστημένους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρόθυμοι για αλλαγή».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα