Άδωνις Γεωργιάδης: Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για την δήλωσή του σχετικά με τα Τέμπη

Άδωνις Γεωργιάδης: Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για την δήλωσή του σχετικά με τα Τέμπη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την φράση του Άδωνι Γεωργιάδη «σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε ότι από τους 100 συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για εξεταστική ή προανακριτική για τα Τέμπη». Μιλώντας στο MEGA ζήτησε ξανά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, σημειώνοντας όμως ότι δεν ζητάει συγνώμη από τους πολιτικούς του αντιπάλους που διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα του.

Μορφή πολιτικής σύγκρουσης παίρνει η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για την σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του έκανε ξανά λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA.

«Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου όπως εκφράστηκε, άφηνε τη δυνατότητα στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτήν τη διαστρέβλωση για να δικαιωθούν, όσο μπορούν να δικαιωθούν, αυτά τα αθώα θύματα που χάθηκαν τόσο άδικα, έχει νόημα απλώς τα κόμματα να τσακωνόμαστε για τη διαδικασία;».

Παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί το θέμα Γεωργιάδη λήξαν, ωστόσο συνεχίζει να κρούει καμπανάκι προς όλους για τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Δεν υπάρχει θέμα Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης σε αυτό το οποίο είπε δημιούργησε όλο αυτό το οποίο έγινε αυτές τις ημέρες και γι’ αυτό ήταν αναγκαία και δική του δήλωση και η δική του συγνώμη η οποία νομίζω ότι ήταν ειλικρινής».

Την αποπομπή Γεωργιάδη από την κυβέρνηση ζήτησε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Nα παραιτηθεί, να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός να τελειώνουμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν ενσυναίσθηση, εκεί πάνω είναι. Έρχεται με το σακάκι ο Γεωργιάδης, να ορίστε, εδώ πέρα, στη λαϊκή. Να έρθει εδώ πέρα να τα πει».

Για απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας μιλούν την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέφερε: «Θα προτείναμε και στη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα όλοι να δείξουμε σεβασμό απέναντι χωρίς να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ερχόμαστε και θα καταθέσουμε πρόταση για προανακριτική».

Ενώ ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Πρέπει να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες και οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές».

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η κατάθεση των αιτημάτων για σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα