Άδωνις Γεωργιάδης: Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση για τα Τέμπη – Ζήτησα συγνώμη

Άδωνις Γεωργιάδης: Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση για τα Τέμπη – Ζήτησα συγνώμη

Μεγάλες αντιδράσεις και οργή έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την τραγωδία των Τεμπών.
Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωνε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι  παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του υπουργού, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν πυρά και ζητούν την αποπομπή του.

«Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στον μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό από την κυβέρνηση.

«Να αποπέμψει αμέσως τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του».

Μάντζος: Η αλαζονεία μετατρέπεται σε κυνισμό
«Η αλαζονεία της ΝΔ μετατρέπεται σε κυνισμό πέρα από κάθε όριο» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

«Είναι ένα παράδειγμα του πόσο γρήγορα και εντυπωσιακά μπορεί η αλαζονεία της εξουσίας να μετουσιωθεί σε κυνισμό. Για τις υποκλοπές το είχαμε συνηθίσει, ειδικά από τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και από όλη την κυβέρνηση, να τις θάβουν. Αλλά με την τραγωδία των Τεμπών το τερμάτισαν».

Ζήτησε «συγγνώμη»
Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων έχει πει, ενώ στη συνέχεια από το βήμα της Βουλής ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Αν είχα πει αυτό που εσείς λέτε θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου από ντροπή. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη από τους συγγενείς γιατί αυτή η αναφορά μου έδωσε ευκαιρία να κάνετε αυτήν τη φασαρία και να τους προκαλέσετε, και ‘γω μαζί, περισσότερο πόνο».

«Ναι» της ΝΔ στην εξεταστική για τα Τέμπη που πρότεινε το ΚΚΕ
Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

              
«Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου όπως εκφράστηκε, άφηνε τη δυνατότητα στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτήν τη διαστρέβλωση. Αυτό είπα».
«Ξέρω το τι είπα»
Τη δήλωση του ιδίου για τα Τέμπη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση μάλιστα να ζητά την αποπομπή του, διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ ξέρω το τι είπα και για το τι πράγμα έχω ζητήσει συγγνώμη. Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου όπως εκφράστηκε άφηνε τη δυνατότητα στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτήν τη διαστρέβλωση. Αντιθέτως, ο δημοσιογράφος που μου έκανε την ερώτηση και που έλαβε από εμένα την απάντηση, ο ίδιος βγήκε και είπε ότι ‘ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε αυτό που λέτε’. Δε ζήτησα συγγνώμη για τη δήλωση per se».

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης:

«Η δήλωση όπως σχολιάστηκε ήταν ‘Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τα Τέμπη’. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχω πει ποτέ και ούτε θα μπορούσα να το πω. Η ερώτηση ήταν ‘πρέπει, πιστεύετε να γίνει εξεταστική ή προκαταρκτική’ και απαντάω ότι το αν θα γίνει εξεταστική ή προκαταρκτική δεν είναι αυτό που κυρίως αφορά τους Έλληνες. Όχι ότι δεν αφορά τους Έλληνες το δυστύχημα των Τεμπών αλλά δεν αφορά τους Έλληνες οι διαφωνίες των κομμάτων επί της διαδικασίας».

Για το «ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική για τα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Χθες, η ΝΔ είπε ότι υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική. Μέχρι το βράδυ το ΠΑΣΟΚ είπε όχι, κακώς, αυτό είναι συγκάλυψη. Πιστεύετε εσείς κα Βούλγαρη, που χθες δείξατε μια μεγάλη ευαισθησία, ότι για βρούμε την αλήθεια του τι έγινε στα Τέμπη, για να τιμωρηθούν πραγματικά οι υπεύθυνοι, για να δικαιωθούν, όσο μπορούν να δικαιωθούν, αυτά τα αθώα θύματα που χάθηκαν τόσο άδικα, έχει νόημα απλώς τα κόμματα να τσακωνόμαστε για τη διαδικασία; Αυτό πιστεύετε είναι το μείζον;», και συμπλήρωσε:

«Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι οι Έλληνες και πρέπει να βρούμε την αλήθεια αυτήν και να έρθουν όλα στο φως. Ως προς το τι έγινε αυτό καθαυτό και τις ευθύνες, τις ποινικές, υπάρχει μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα. Όσον αφορά τις συνθήκες των δυστυχημάτων στην Ελλάδα και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και εγώ πιστεύω ότι η πρόταση του ΚΚΕ έχει λογική γιατί λέει να πάμε να δούμε όλα αυτά τα χρόνια τι έχει πάει στραβά. Αυτό έχει νόημα, γι΄ αυτό ψηφίζω αυτήν την εξεταστική».

«Η ΝΔ θέλει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση»
Ο ίδιος επισημαίνει πως:

«Όσον αφορά όμως το να αρχίσω εγώ ή άλλοι βουλευτές της ΝΔ να τσακώνονται στη Βουλή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό, κατά την γνώμη μου, ούτε  αφορά τους Έλληνες ούτε πρόκειται να προσφέρει τίποτα προς την αλήθεια. Η απόφαση ότι ψηφίζουμε την εξεταστική ήταν ειλημμένη από πριν. Το θέμα προέκυψε μετά την πρόταση του ΚΚΕ να κάνει την εξεταστική αυτήν. Πολλές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να διαλευκανθεί αυτή η τραγωδία. Η ΝΔ δε θέλει να συγκαλύψει αυτήν την υπόθεση, ούτε έχει λόγο να συγκαλύψει τίποτα».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι όλο το θέμα ξεκίνησε από ένα τρολ που παρερμήνευσε τη δήλωσή του.

«Συγγνώμη έχω δηλώσει διότι είπα ότι η εμπειρία μου στα media θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει εκείνο το δευτερόλεπτο και να σκεφτώ ότι αυτό θα μπορέσουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, να το διαστρεβλώσουν. Όλη η φασαρία έγινε από το βράδυ, όχι από την ώρα της δηλώσεώς μου, όταν ένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια κάρτα γράφοντας ‘Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη’. Και μετά μόλις βγήκε αυτή η κάρτα, έγινε όλη αυτή η φασαρία, μόνο που αυτό που είπαν, δεν το είχα πει ποτέ. Ήταν πολύ ξεκάθαρο αυτό που είπα».

Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

«Δεν έχει κανένας από τη ΝΔ πει έστω και μία φορά ότι επειδή πήραμε 41% έχουν κλείσει όλοι οι λογαριασμοί και μη μας ξαναενοχλήσετε. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν συμπολίτη μας που μας ψήφισε χθες, να μας ψηφίσει υποχρεωτικά και αύριο και το ποσοστό που πήραμε είναι μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη προς εμάς, άρα και μία πολύ μεγάλη ευθύνη για να λύνουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας όσο μπορούμε περισσότερο.

»Στις Δημοκρατίες υπάρχουν δύο ειδών ευθύνες, το είπε χθες στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, πολύ ωραία, ο κ. Πρετεντέρης. Το ένα επίπεδο ευθυνών είναι αυτό που ονομάζουμε πολιτικές ευθύνες και το άλλο είναι οι ποινικές ευθύνες. Ως προς τις πολιτικές ευθύνες, στις Δημοκρατίες, αυτές λύνονται στις εκλογές. Οι πολιτικές ευθύνες, πράγματι, όπως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι όποιες, λύθηκαν στις εκλογές. Όσον αφορά τις όποιες ποινικές ευθύνες για το οποιοδήποτε θέμα, αυτές λύνονται από τη Δικαιοσύνη και δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές.

»Η ΝΔ έχει πει από την αρχή ότι τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και θέλει, ειδικά η υπόθεση των Τεμπών που είναι η πιο επώδυνη από όλες, να διαλευκανθεί μέχρι τέλους χωρίς να παραμένει η παραμικρή σκιά. Οι διαδικασίες θα τηρηθούν στο ακέραιο», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα