Κασσελάκης για Σημίτη: Τι δουλειά έχω με αυτούς που έχουν σπαταλήσει τόσα δισ. του ελληνικού λαού;

Κασσελάκης για Σημίτη: Τι δουλειά έχω με αυτούς που έχουν σπαταλήσει τόσα δισ. του ελληνικού λαού;

Τον λόγο για τον οποίο δεν παραβρέθηκε, χθες, στη εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη στο «Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τον ντόρο που προκάλεσε η απουσία του και η φωτογραφία της άδειας θέσης.

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε και για την προαναγγελία αποχώρησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «είναι πολιτική ερώτηση αυτή τώρα;».

Τέλος για το αν ο ίδιος βλέπει διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 06:33'' του βίντεο:

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε επίσης πως «πηγαίνω με το μετρό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ σταμάτησε και μίλησε με περαστικούς, αλλά και καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, υποσχόμενος πως θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματά τους.

«Εγώ πάω Βρυξέλλες σήμερα. Αύριο έχουμε πολύ σοβαρά ραντεβού, επικεντρωμένα σε οικονομία, υποκλοπές και κλίμα. Πρόκειται για πολύ μεγάλα ζητήματα για μένα και για τον κόσμο πάνω απ’ όλα. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν στο κλίμα και πρέπει να είναι μεγάλες και μακρόπνοες. Όπως ξέρεις η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει τα πάντα», είπε επίσης, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον κόσμο.

«Ο κόσμος είναι η δύναμη μου. Από τον κόσμο ήρθε η υποψηφιότητά μου και εκεί είναι η στοχοπροσήλωσή μου. Πώς γίνεται να είσαι αρχηγός κόμματος και να μην μιλάς με τον κόσμο; Σε ποιον λογοδοτείς; Ο ελιτισμός της πολιτικής πρέπει να φύγει. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε «τοπικοί άρχοντες», να λέμε ‘τοπικοί υπηρέτες’. Να ακούν και να λογοδοτούν. Όχι να χάνονται 500 εκατ. ευρώ και να λένε ‘δεν μπορώ να παρακολουθώ το κάθε ευρώ’».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα