ΣΥΡΙΖΑ: Οι στόχοι Κασσελάκη στην αυριανή ΚΟ του κόμματος – Συνάντηση και με τον Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι στόχοι Κασσελάκη στην αυριανή ΚΟ του κόμματος – Συνάντηση και με τον Ανδρουλάκη

Η «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες» είναι ο στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, όσον αφορά την αυριανή σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι συντονιστές/ συντονίστριες και οι αναπληρωτές/ αναπληρώτριες των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, τον νομό Ημαθίας και τη Λάρισα, στο επίκεντρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται δύο από τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις: η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές και εξηγούν:

«Ειδικότερα, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Τι θα συζητηθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, όπως αναφέρουν, «θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ”Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου τής κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των διοικήσεων του Δημοσίου. Με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι θετικός να συναντηθεί με τον Στ. Κασσελάκη όπως αναφέρουν πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το γραφείο του κ. Κασσελάκη απηύθυνε επισήμως στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη πρόσκληση σε συνάντηση, την οποία χαρακτηρίζουν εθιμοτυπική και στην οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα ανταποκριθεί.Επισημαίνουν ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ζητηθεί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα