Δημοσκόπηση Mega: Χαοτική η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο 18%

Δημοσκόπηση Mega: Χαοτική η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο 18%

Προς τη λάθος κατεύθυνση οδεύει η χώρα, σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων στη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στα σημαντικότερα προβλήματα, οι πολίτες κατατάσσουν ως πρώτο την ακρίβεια σε ποσοστό 30% ενώ δεύτερο είναι η οικονομία με ποσοστό 24%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση έχει 36% θετική αξιολόγηση και 59% αρνητική, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μόλις 9% στις θετικές γνώμες με το τρομακτικό 85% στην αρνητική αξιολόγηση να προκαλεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Τα «θέματα», όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνουν εδώ καθώς ιδιαίτερα χαμηλή είναι και η αξιολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Μόλις το 16% έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 72% τον αξιολογεί αρνητικά.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 65% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως είχαν πολιτικά μηνύματα ενώ το 33% θεωρεί το αντίθετο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, έρχεται το επόμενο «ράπισμα» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό γιατί μόλις το 25% έχει θετική γνώμη για εκείνον, ενώ το 65% έχει αρνητική γνώμη. Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 54% έχει αρνητικό γνώμη ενώ το 44% έχει θετική γνώμη.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να παίζει… χωρίς αντίπαλο με ποσοστό 40%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 5% και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 30% – Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 12%

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά των άλλων κομμάτων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 12% ενώ το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει καθώς συγκεντρώνει 10,6%. Το ΚΚΕ έχει ανοδικές τάσεις και είναι στο 8,1%, με τους Σπαρτιάτες να είναι στο 2,1%, την Ελληνική Λύση στο 5,5%, το κόμμα «ΝΙΚΗ» στο 2,6% και την Πλεύση Ελευθερίας στο 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, προσδιορίζεται στο 7,7%.

Ανάλογα είναι τα ποσοστά και στην εκτίμηση ψήφου, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφουν απώλειες, όπως και οι Σπαρτιάτες και το κόμμα «ΝΙΚΗ», ενώ αντίθετα ενισχυμένα παρουσιάζονται ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα