ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος ζήτησε από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές - Θα το κοιτάξω απάντησε ο πρόεδρος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος ζήτησε από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές - Θα το κοιτάξω απάντησε ο πρόεδρος

Λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο γραφείο του νέου προέδρου στην Κουμουνδούρου.

Βασικό θέμα συζήτησης, οι διαγραφές στελεχών που έχει ζητήσει ο 35χρονος πρόεδρος από το Πειθαρχικό του κόμματος. Σύμφωνα με το Mega, ο πρώην υπουργός, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε το τετ α τετ, ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει πίσω, πριν το ζήτημα φτάσει στο αρμόδιο όργανο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο άνδρες δεν θα έχουν τίποτα να πουν, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εκπομπής "Live News".

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει τη διαγραφή του Πάνου Σκουρλέτη, του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και του Στέφανου Τζουμάκα. Αιτία, η σκληρή κριτική που του έχουν ασκήσει τα στελέχη του κόμματος, η οποία έφτασε έως και στο ενδεχόμενο καθαίρεσης του νέου προέδρου.

Λίγο αργότερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για συνάντηση σε παρά πολύ καλό κλίμα.

"Σχέδια για αλλαγές όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές δεν μπορούν να γίνουν" είπε, επιβεβαιώνοντας ότι ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές και ο πρόεδρος του κόμματος του είπε ότι θα το κοιτάξει σοβαρά.

Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο να ζήτησε πειθαρχία στις εμφανίσεις των στελεχών στα ΜΜΕ. "Όποιος θέλει κάτι να πει, έχει το ελεύθερο να το λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό" φαίνεται να ανταπάντησε.

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προσεγγίζει την ομάδα Αχτσιόγλου - Δεν έχουν τάσεις... φυγής

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε από χθες βράδυ τις προθέσεις του, στη συνέντευξη που έδωσε στο Kontra channel.

"Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική", είπε ο βουλευτής, αναφερόμενος στα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα περί ολιγαρχίας που οδήγησαν στην διαγραφή του λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά.

Σε ερώτηση δε, για το αν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα" και σημείωσε πως οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα δείξουν "εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά".

Ακόμη τόνισε πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς. "Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις", δήλωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα καθαίρεσης.

Πλέον, μένει να φανεί από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου εάν τα δύο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεο-προεδρικοί και η αριστερή πτέρυγα, καταφέρουν να κηρύξουν ανακωχή, έστω και προσωρινά, ή εάν η απόσταση μεταξύ τους θα συνεχίσει να μεγαλώνει, με τον κίνδυνο της διάσπασης να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα