ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός πόλεμος μετά την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφές

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός πόλεμος μετά την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφές

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, μια συνεδρίαση που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς θα είναι ένα δυνατό μπρα ντε φερ, το πρώτο μετά τις εξελίξεις με Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη, μεταξύ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και του νέου προέδρου.

Ανοιχτός «πόλεμος»
Την ίδια στιγμή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αμφισβήτησε την πρόθεση της νέας ηγεσίας να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, ενώ άσκησε κριτική για έλλειμμα διαλόγου και θέσεων με ευθύνη της νέας ηγεσίας.

«Δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση, ούτε θεωρώ ότι το πεδίο της μάχης είναι άμα είναι νομιμοποιημένος να είναι πρόεδρος. (…) Δουλεύουν μέσα από έναν μηχανισμό. Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη ως συντονιστή των ΕΠΕΚΕ δε δίνεις σήμα, γιατί ο κ. Πολάκης είναι ο πιο επιθετικός. Αυτός ήταν που έλεγε ότι υπονομεύαμε τον Τσίπρα».

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

«Ο κ. Τσακαλώτος νομιμοποιεί την εκλογή, αλλά με τη συμμετοχή του ως υποψήφιος πρόεδρος, νομιμοποιεί και την ίδια τη διαδικασία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Αιχμές κατά Τσίπρα
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε αιχμές και για την στάση σιωπής που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι μέρος του τραύματος που ζει αυτήν την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ας κρατήσουν μακριά από όλη αυτήν τη συζήτηση τον πρώην πρόεδρο. Αν θέλει ο πρώην πρόεδρος, θα παρέμβει», συμπλήρωσε η κα Αυγέρη.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλεί η αναφορά του Νίκου Φίλη που κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι πήρε την ηγεσία με «τραμπικές» μεθόδους dark web για να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Μπάιντεν.

«Στηρίχθηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο, το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου».

Επίθεση κατά της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ONE Channel.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε, δυστυχώς, μόνο μία συνεκτική ουσία που λεγόταν Αλέξης Τσίπρας. Η αριστερή πτέρυγα είναι αυτό που δεν είναι η ‘ομπρέλα’ και η ομάδα της Έφης Ατχσιόγλου».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36.6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 12.9% με μία μονάδα διαφορά το από το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται 11.9%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8.5%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 3.5%, Ελληνική Λύση με 5.4%, ΝΙΚΗ με 2.5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 4.3%, ενώ η δεξαμενή των αναποφάσιστων αγγίζει το 9,3%.

Το 77.7% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές εκτιμούν ότι το κόμμα με τον Στέφανο Κασσελάκη κινείται προς τη σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 13.1% θεωρεί ότι κινείται προς τη λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Το 48,6% εκτιμά ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τη νέα ηγεσία πρέπει παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Στο ερώτημα σε σχέση με το που κινείται ιδεολογικά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 6.1% θεωρεί ότι είναι αριστερός, το 17.4% κεντροαριστερός, το 15.6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός, το 14.3% δεξιός ενώ το 20.2% απαντά τίποτα από αυτά.

Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την Έφη Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα