ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη. Με «σπασμένα φρένα» ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη. Με «σπασμένα φρένα» ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση

Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα ισχυρή φουρτούνα χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στη διαγραφή των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα».

Το tweet του Στέφανου Κασσελάκη
Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως «κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους».

Παρά ταύτα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει, πως λυπάται ιδιαίτερα για τον Δημήτρη Βίτσα, με τον οποίο, όπως λέει, « είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα στην εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τους Προεδρικούς. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσει η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και των άλλων 3 ιστορικών στελεχών του κόμματος, καθώς χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποτελείται από 15 μέλη και πρέπει να ψηφίσουν τα 2/3 και παράλληλα η διαγραφή αυτή να επιβεβαιωθεί από το όργανο στο οποίο συμμετέχουν τα εν λόγω άτομα.

Εν προκειμένω, είτε πρόκειται από το Πολιτικό Γραφείο που δεν έχει την πλειοψηφία, είτε από την Κεντρική επιτροπή που θέλει τα 2/3.

Με «σπασμένα φρένα» ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάσπαση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα