ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για διάσπαση

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για διάσπαση

Σε τροχιά διάσπασης οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εσωκομματική αντιπολίτευση, πλέον, να αμφισβητεί ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη.
Δρόμος χωρίς επιστροφή φαίνεται ότι είναι πλέον η διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ με την εσωκομματική αντιπολίτευση τρεις εβδομάδες πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ να προαναγγέλλει την ευθεία αμφισβήτηση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Φίλης, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν θα θέσουμε ευθέως ζήτημα (αμφισβήτησης του προέδρου), θα θέσουμε ζήτημα λειτουργίας. Έχει μια νομιμοποίηση από τις εκλογές που έγιναν, έχουν αλλάξει οι όροι θα κάνουμε συνέδριο και θα δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα. Κέρδισε χωρίς να πει τι πιστεύει. Τώρα ακούει ο κόσμος και πέφτει από τα σύννεφα τι πιστεύει ο Κασσελάκης, διότι είναι αυτά που πιστεύει ο Μητσοτάκης και δεν μπορεί να κερδίσει το Μητσοτάκη ένας Μητσοτάκης».

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 άνθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελάκη.
Ή ”Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει”».

«Δεν έχω την ανάγκη να πάρω την άδεια κανενός από οποιοδήποτε όργανο από τη στιγμή που ήταν εναντίον μου για να κερδίσω την ηγεσία του κόμματος και τώρα κάποιοι είναι ακόμη εναντίον μου. Εγώ ανήκω στα μέλη του κόμματος. Ο ελιτισμός των οργάνων στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει», είχε δηλώσει ο κ. Κασσελάκης.

Αφορμή για το νέο μπαράζ αμφισβήτησης από τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τα όσα έγραφε ο κ. Κασσελάκης δέκα χρόνια πριν στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων και των μικρότερων μισθών.

«Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος. Γι’ αυτόν τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Προς το καλύτερο. Προς το Δίκαιο. Προς την Αριστερά».

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι αντιλήψεις του κ. Κασσελάκη όπως και η όλη πολιτική του συγκρότηση δεν του επιτρέπουν να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και αντίστροφα: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να παραμείνει κόμμα της Αριστεράς με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη».

Η Δώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν πρόκειται απλά για αμφισβήτηση της ηγεσίας και του κ. Κασσελάκη προσωπικά και πολιτικά. Είναι και αμφισβήτησης της ίδιας της εκλογής προέδρου από τη βάση. Η βάση θα έχει τον πρώτο λόγο. Τέρμα οι ιδιοκτησίες και οι ιδιοκτήτες».

Την ευθεία αμφισβήτηση και την κλιμάκωση των επιθέσεων στο πρόσωπο του νέου προέδρου πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την αποδίδουν σε κρυφό σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος και μάλιστα με τον όνομα Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά.

Αυτό το όνομα πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας για το κόμμα που θα συσταθεί ενόψει των ευρωεκλογών.

«Η Ανανενωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά, σας έβγαλα και τίτλο πως θεωρώ ότι πρέπει να λέγεται το καινούριο κόμμα, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι καταφέρει να εκλέξει έστω και ένα ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Σε αυτή την εξέλιξη ήρθε να προστεθεί και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με βαριές εκφράσεις για το ίδιο τον κ. Κασσελάκη και τη συμπεριφορά του πριν και μετά την εκλογή του.

«Ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωϊνάδικα.

Όταν είχατε εκλεγεί, είχα δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ. Αλλά εδώ, στο όνομα της πλειοψηφίας, πάει να το γυρίσει στο.. καλαματιανό», είπε ο Στέλιος Κούλογλου, πρώην ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε.

«Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες σε ένα σίριαλ γιατί στην πραγματικότητα αυτό που έχει εξελιχθεί είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix. Έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις απόψεις αλλά όχι να λες ότι το’ γραψα τότε γιατί είχα μια φίλη και δεν περνούσα καλά μαζί της γιατί πάλι το γυρνάμε στο προσωπικό, σημείωσε ο πρώην ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Για σαμποτάζ στο ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια να γίνει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης κάνουν λόγο τα στελέχη που συντάσσονται με τη νέα ηγεσία στο κόμμα.

Ο Πάνος Ρήγας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Το βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ευρεία προοδευτική δημοκρατική παράταξη με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τη σαμποτάρεις».

Πηγές της Κουμουνδούρου καταγγέλλουν τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή για νέα απόπειρα υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειας να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης θυμίζοντας τα περί ισοπαλίας Μητσοτάκη – Τσίπρα που είχε πει ο κ. Κούλογλου μετά τη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα