Ξενοφών Κοντιάδης: Σε ποιο κόμμα στην Ευρώπη θα γίνονταν ανεκτοί χαρακτηρισμοί σαν του Τζουμάκα;

Ξενοφών Κοντιάδης: Σε ποιο κόμμα στην Ευρώπη θα γίνονταν ανεκτοί χαρακτηρισμοί σαν του Τζουμάκα;

Δηκτική ανάρτηση για την έκρηξη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μετά τη διαγραφή Τζουμάκα, έκανε ο συνταγματολόγος-μελετητής των πολιτικών κομμάτων, Ξενοφών Κοντιάδης.

«Οποιος μπήκε στον κόπο να δει τη συνέντευξη Τζουμάκα, να ακούσει όσα είπε περί “ολιγαρχίας” και “διαπλοκής” που εγκαταστάθηκαν στο κόμμα, ότι τον Κασσελάκη “τον φέρανε”, “το παιδί δεν κάνει” κλπ, ας μου εξηγήσει αν σε οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα της Ευρώπης θα θεωρούνταν ανεκτοί τέτοιοι χαρακτηρισμοί κατά πρόσφατα και νόμιμα εκλεγέντος από τη βάση αρχηγού χωρίς παραπομπή στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο», αναφέρει.

«Η φράση του Κασσελάκη “έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ” είναι μεν σημειολογικά άστοχη και προκλητική, αλλά η απόφασή του για παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας εύλογη και σύμφωνη με το καταστατικό», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, ο Ξενοφών Κοντιάδης ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πως έχει εκφραστεί αρνητικά για το φαινόμενο Κασσελάκη.

Ολόκληρη η ανάρτηση Κοντιάδη

«Δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ μέλος ή φίλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχω ήδη εκφραστεί κριτικά για το “φαινόμενο Κασσελάκη”, δηλαδή την εκτόξευση στην αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενός παντελώς άγνωστου απόδημου χωρίς συγκροτημένο πολιτικό λόγο και προηγούμενους δεσμούς με την Αριστερά. Ωστόσο, από τη σκοπιά του συνταγματολόγου-μελετητή των πολιτικών κομμάτων δεν κατανοώ την έκρηξη εις βάρος του Κασσελάκη επειδή “έθεσε εκτός κόμματος” τον Στ. Τζουμάκα.

Οποιος μπήκε στον κόπο να δει τη συνέντευξη Τζουμάκα, να ακούσει όσα είπε περί “ολιγαρχίας” και “διαπλοκής” που εγκαταστάθηκαν στο κόμμα, ότι τον Κασσελάκη “τον φέρανε”, “το παιδί δεν κάνει” κλπ, ας μου εξηγήσει αν σε οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα της Ευρώπης θα θεωρούνταν ανεκτοί τέτοιοι χαρακτηρισμοί κατά πρόσφατα και νόμιμα εκλεγέντος από τη βάση αρχηγού χωρίς παραπομπή στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Η φράση του Κασσελάκη “έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ” είναι μεν σημειολογικά άστοχη και προκλητική, αλλά η απόφασή του για παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας εύλογη και σύμφωνη με το καταστατικό.

Ας μην μπερδεύουμε την όποια πολιτική επιφυλακτικότητα, αντίθεση ή αποστροφή για τον Κασσελάκη ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, που αποτελούν συνταγματικό θεσμό με κορυφαίο ρόλο στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Αν δεν είχε παραπεμφθεί ο Τζουμάκας στην επιτροπή δεοντολογίας από τον Κασσελάκη (άρθρο 19 του καταστατικού) θα ανησυχούσα ακόμη περισσότερο με όσα παράδοξα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή».

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα