ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση μετά την αποπομπή Τζουμάκα

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση μετά την αποπομπή Τζουμάκα

Μηνύματα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση έστειλε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μετά την αποπομπή του Στέφανου Τζουμάκα.

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο απόηχο της παραπομπής του Στέφανου Τζουμάκα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής ο κ. Κασσελάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ» επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του του ότι όσοι διαφωνούν, δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη σύγχρονη Αριστερά υπό τη δική μου Προεδρία, η οποία βάσει της ομόφωνης διακήρυξης του κόμματος καλύπτει και το δημοκρατικό κέντρο. Άρα τηρώ πλήρως τη διακήρυξη του κόμματος. Όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτά τα οποία λέω».

Στην αλά Ανδρέα Παπανδρέου και υπερατλαντική διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα απάντησε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ηγεσία του για έλλειψη αρχών και διπλά παιχνίδια.

«Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Όταν ήμουν υποψήφιος είπα μέσα στην πολιτική γραμματεία όπως και άλλοι ότι ολιγαρχία και διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Για να ελέγξουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να πάει σε νίκες. Είναι πολιτική ηγεσία με ήττες. Πως είπε κάποιος ‘’το παιδί δεν κάνει’’;».

Στο πλευρό του κ. Τζουμάκα στάθηκε ο Νίκος Φίλης με πηγές της Κουμουνδούρου να δείχνουν και σε εκείνον την πόρτα της εξόδου.

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη ‘’αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση’’ των μελών του κόμματος. Με διαγραφές διαφωνούντων! Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ].

«Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις εκλογές εγώ τις κέρδισα, εντάξει; Ευχαριστώ πολύ», ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσσελάκη.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση αντιμετώπισε με βαθιά ειρωνεία τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για «μη κατανόηση του καταστατικού» ενώ επιμένουν ότι ο κ. Τζουμάκας εξέφρασε πολιτική άποψη για τον κ. Κασσελάκη και δεν χαρακτήρισε «διαπλεκόμενο» το ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πέσουν οι τόνοι, εκλέχτηκε ηγεσία πρόσφατα, να υπάρξει ενότητα, να υπάρξει σύμπνοια, να κωπηλατούμε όλοι προς την ίδια πλευρά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαμτιανός.

Με την εσωκομματική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη να εντείνεται από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του να φύγει η ΝΔ από την εξουσία.

«Δεν υπάρχει μυστικό, είμαι ο εαυτός μου. Δεν είμαι μεσσίας, είμαι ο Στέφανος και θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Αν η Ελλάδα ήταν επιτυχημένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είχε ανάγκη από κάποιον εξωτερικό (outsider) σαν κι εμένα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απόψε θα έχει συνάντηση και ομιλία με την οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα