Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Κάιρο για τη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Κάιρο για τη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη

Στην Αίγυπτο πραγματοποιείται η «Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου για την Ειρήνη», στην οποία βρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Κάιρο μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στη ειρηνευτική σύνοδο έπειτα από πρόσκληση του Αιγύπτιου προέδρου Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να υπογραμμίσει την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση καθώς και τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή και την ανάγκη ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει «την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και διάνοιξης διαδρόμου για την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας Γάζα για την αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης και να δηλώσει υπέρ του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για δύο ανεξάρτητα κράτη στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται στο Κάιρο από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χάμαντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, ο πρίγκιπας διάδοχος του Κουβέιτ, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο πρόεδρος της Κύπρου, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Μ. Βρετανίας, της Νορβηγίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή, Ζάι Τζουν, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Λείπουν όμως, αξιωματούχοι από το Ισραήλ, το Ιράν, την Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα