Νέα «βόμβα» από τον Σπίρτζη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν συζήτηση για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Νέα «βόμβα» από τον Σπίρτζη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν συζήτηση για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση, ανοικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης έγινε».

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι  «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση».

«Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, θα οδηγηθούμε εκεί ώστε να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα εν λόγω κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

 «Δεν μπορεί να αναλώνονται τα δύο κόμματα στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον και η συντηρητική παράταξη να αλωνίζει», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα δύο κόμματα πρέπει να ξεκινήσουν συγκροτημένα και θεσμικά έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους ώστε να συζητήσουν ακόμη και για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα