Γιατί δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα για τον Μπέο: Πλουσιότατο ανθολόγιο παλαιότερων δηλώσεων

Γιατί δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα για τον Μπέο: Πλουσιότατο ανθολόγιο παλαιότερων δηλώσεων

Η ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου, την περασμένη Κυριακή, κατά του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ξέσπασμα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλά και πολιτεύεται από τον Μάιο του 2014, όταν αναδείχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Βόλου.

Η Νέα Δημοκρατία όσο κι αν προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να βρεθεί απέναντι – με τρόπο που μόνο πειστικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί – να θυμίσουμε ότι δεν κατέβασε υποψήφιο δήμαρχο απέναντί του στις εκλογές της Κυριακής, κλείνοντάς του το «μάτι», ενώ στις προηγούμενες εκλογές, του 2019, δεν στήριξε σθεναρά, όπως όλοι γνωρίζουν, την υποψηφιότητα της Νάνσυς Καπούλα.

Ο Γιώργος Πετρουλάκης είχε θυμίσει από τον περασμένο Αύγουστο μερικά από τα μαργαριτάρια του δημάρχου Βόλου. Έτσι για να μας θυμίζει ποιος ακριβώς είναι.

Έγραφε στις 28 Αυγούστου ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γγ επικοινωνίας:

ΝΔ: «ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΟ

Επειδή πολλοί ανά την Ελλάδα, ιδιαίτερα στους κόλπους της ΝΔ, φαίνονται να «αιφνιδιάζονται» προσφάτως από την ακραία γλώσσα του κ. Μπέου ενάντια στην Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας την οποία χαρακτήρισε «τόφαλο» που «τρώει 7 σοκολατάκια την ώρα και δεν χωράει από την πόρτα», ιδού ένα μόνο κομμάτι από το πλουσιότατο ανθολόγιο παλαιότερων ενδεικτικών δηλώσεών του:

«Μια υπηρεσία που δεν έπρεπε να υπήρχε ποτέ. Ένα βόδι που λέγεται Βενιζέλος αυτός την δημιούργησε. Αυτό το γουρούνι που άμα κάτσει με τον Αναστασίου δεν φτάνει ούτε ένα φορτηγό μακαρόνια να φάνε», 8 Απριλίου 2022, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου.

«Άντε και γαμ@@ ρε θρασόπ@@στα», 31 Ιανουαρίου 2022, απευθυνόμενος σε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

 
«Δεν ξέρω αν έχετε φάει ξύλο στο Βόλο, αν κάνετε φασαρία θα είναι πρώτη φορά που θα γίνετε μαύροι στο ξύλο, σας το λέω εγώ…από μένα», 19 Οκτωβρίου 2021, απευθυνόμενος σε δύο ηλικιωμένους μπροστά στις κάμερες.

«Άντε ρε νούμερο…Μην είσαι θρασόπ@@στας;», 4 Οκτωβρίου 2021, απευθυνόμενος σε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου.

«Οι επιστήμονες του κώλ@@…Αυτές τις π@@στιές αφήστε τις, βρωμιάρηδες…», 30 Σεπτεμβρίου 2021, αναφερόμενος στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βόλου και σε μέλη του.

 
«Χασισοπότη, μαλ@@α, πολιτικέ απατεώνα, ήρθες να μιλήσεις με 12 άτομα, μόνο ομάδα ποδοσφαίρου μπορείτε να κάνετε», 19 Ιουνίου 2015, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Είσαι χοντρή… Πώς γίνεται όμως μία χοντρή να κάνει όλο σεξ δεν το έχω καταλάβει… Θα σε έλεγα και καρι@@λα, οι καρι@@λες έχουν όμως και κάποια αξία», 11 Φεβρουαρίου 2015, απευθυνόμενος σε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου.

Αξίζουν επίσης να σημειωθούν δύο πράγματα:

1. Το ακραία σεξιστικό και εν πολλοίς ρατσιστικό στυλ του κ. Μπέου έχει ξεπλυθεί πολλάκις δημοσίως από κορυφαίους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δημοσίως πει σε εκδήλωση στο Βόλο, στις 7 Φεβρουαρίου 2022, το εξής: «…Έχει ένα δικό του στυλ, που δεν μπορώ να το ακολουθήσω, αλλά που είναι αυθεντικό και πηγαίο, και καμιά φορά στην πολιτική και στη ζωή και ο πολύς καθωσπρεπισμός και η υποκρισία δεν κάνουν και καλό»

2. Η επίσημη Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές του 2019 υποστήριξε – όπως υποστήριξε τέλος πάντων – συγκεκριμένη υποψήφια δήμαρχο Βόλου ενάντια στον Αχιλλέα Μπέο. Στις φετινές δημοτικές εκλογές, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει κανέναν εναντίον του, κλείνοντας και τυπικά πλέον το μάτι στον κ. Μπέο.

Όλα αυτά από το κυβερνών κόμμα, ο αρχηγός του οποίου διατείνεται ότι θέλει να εκφράσει το «προοδευτικό μετριοπαθές κέντρο» ενάντια στο σεξισμό και τον ρατσισμό και υπέρ των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, και το οποίο έκανε παντιέρα του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική χυδαιότητα Πολάκη.

 
«Αυθεντική και πηγαία» υποκρισία».

Μ. Καλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα