Αχιλλέας Μπέος: Νέο παραλήρημα μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Αχιλλέας Μπέος: Νέο παραλήρημα μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δήμαρχου Βόλου, που έβαλε στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση κατά τον επινίκιο λόγο του, προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις, αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος δε δίστασε να δώσει τη δική του απάντηση.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δεν άργησε να έρθει, με την κα Αδειλίνη να ζητάει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί το κατά πόσο οι συγκεκριμένες δηλώσεις μπορούν να προκαλέσουν βία κι να υποκινήσουν μίσος κατά ομοφυλόφιλων.

Η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για στοχοποίηση:

«Στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή».

Σύσσωμη καταδίκη
Λίγες ώρες μετά την πανηγυρική και προκλητική ομιλία του, ο δήμαρχος Βόλου επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις.

Η μερική αναδίπλωση δεν φαίνεται να έπεισε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ο οποίος σύσσωμος καταδίκασε τη χυδαία επίθεση.

Εχθές το μεσημέρι από το γραφείο του ο δήμαρχος Βόλου επανέλαβε τα ίδια για τρίτη φορά. Όπως είπε, από την τοποθέτησή του θα άλλαζε μία και μόνο λέξη.

Με τα έως τώρα δεδομένα, οι κατηγορίες κατά του Αχιλλέα Μπέου αφορούν αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν έχουν συνέπειες όπως να τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Βόλου ή να κηρυχτεί έκπτωτος.

Ωστόσο, εάν στην πορεία αλλάξουν τα δεδομένα και ο εισαγγελέας κρίνει πως πρέπει να ασκήσει δίωξη για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, τότε οι παραπάνω συνέπειες είναι πιθανές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα