Μάχη Μπακογιάννη - Δούκα για τον δήμο της Αθήνας – Στον β’ γύρο ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη

Μάχη Μπακογιάννη - Δούκα για τον δήμο της Αθήνας – Στον β’ γύρο ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη

Εκατό μέρες έχουν συμπληρωθεί από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, με την κυβέρνηση να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και κρίσεις.
Δεκατέσσερις συνολικά δήμοι, από τον Βόρειο, Δυτικό, Κεντρικό και Νότιο τομέα Αθηνών, έχουν εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη εκλογική μάχη και δεν θα χρειαστεί οι δημότες να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την ερχόμενη εβδομάδα. Αντίθετα, ο δημαρχιακός θώκος των υπολοίπων 21 δήμων θα κριθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Ωστόσο φαίνεται πως διατηρεί τις δυνάμεις της σε σχέση με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χάνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σε σταθερά ποσοστά και κερδισμένο είναι το ΚΚΕ που αυξάνει τα ποσοστά του.

Για την Αθήνα:

Στον δήμο Αθηναίων προβάδισμα έχει ο Κ. Μπακογιάννης με 41%, και έπεται ο Χάρης Δούκας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα. Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως τα ποσοστά του κ. Ζαχαριάδη συνιστούν «συντριβή» ενω στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξαν πως ο κ. Ζαχαριάδης είχε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή του.

Στην Θεσσαλονίκη, στο 1,7% είναι η διαφορά του Κ. Ζέρβα με τον Στέλιο Αγγελούδη και το ντέρμπι αναμένεται μεγάλο μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα