Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψηφίζουν υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι - Πότε κλείνουν οι κάλπες

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψηφίζουν υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι - Πότε κλείνουν οι κάλπες

Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δημάρχοι προσήλθαν στις κάλπες. Τι δήλωσαν ασκώντας το εκλογικός τους δικαίωμα;
Στον Βύρωνα ψήφισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έστειλε κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η ημέρα των εκλογών είναι πάντα όμορφη και ξεχωριστή, ειδικά για όσους έχουμε ασχοληθεί χρόνια με τα αυτοδιοικητικά. Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας στο Λεκανοπέδιο, ψηφίζουμε για τη ζωή μας στους 66 δήμους της Αττικής. Ψηφίζουμε για καθημερινότητα, ψηφίζουμε για ασφάλεια των κατοίκων της. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Οπότε είναι εξίσου σημαντικό όλοι να έρθουν στις κάλπες».

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν για τα πάντα. «Αισιοδοξώ πάρα πολύ για το αποτέλεσμα, σίγουρα όλα θέλουν σκληρή δουλειά, ραντεβού σήμερα στις κάλπες και ραντεβού αύριο εκεί έξω στις γειτονιές για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι πολίτες είναι η δύναμή μας, είναι αυτοί που αποφασίζουν για τα πάντα. Οι πολίτες είναι αυτοί, οι οποίοι σου δίνουν την ευθύνη και σε κρίνουν για το αποτέλεσμα».

«Σήμερα είναι η γιορτή της αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωκειμίδης, που ψήφισε στου Ρέντη. Και πρόσθεσε: «Νομίζω απ’ όλες τις πλευρές δείχνει ότι θα πάμε δεύτερη Κυριακή. Είμαστε εδώ να αγωνιστούμε, να κερδίσουμε τη δεύτερη Κυριακή για την Αττική, για την περιφέρεια, για τις πόλεις μας».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Σγουρός, δήλωσε από τη Νέα Σμύρνη ότι «οι πολίτες πρέπει να στείλουν μήνυμα αντίδρασης». «Οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Η κυβέρνηση τους θεωρεί δεδομένους. Πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης. Πρέπει να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους», σημείωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Στο 1ο πειραματικό λύκειο της Αθήνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τα δικά τους μήνυμα έστειλαν οι Κώστας Ζαχαριάδης και Χάρης Δούκας. «Η πρόκληση Αθήνα είναι στα χέρια σας. Αξιοποιήστε τη δύναμη που έχετε ψηφίστε για την πόλη που θέλετε», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, που διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

«Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Με ελπίδα και αισιοδοξία παλεύουν για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον τους. Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα», τόνισε ο Χάρης Δούκας, επίσης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Για μια πολύ σημαντική ημέρα έκανε λόγο ο Γιάννης Μώραλης και κάλεσε τον κόσμο του Πειραιά να προσέλθει στην κάλπη. «Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα εμπιστευθεί τον «Πειραιά Νικητή» για δεύτερη θητεία αναγνωρίζοντας την εμφανή πρόοδο που έχει γίνει στην πόλη γιατί είμαστε η μόνη δύναμη, η οποία μπορεί να λύσει τα προβλήματα, τα οποία είναι υπαρκτά ακόμα όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη».

Ζέρβας, Πέγκας και Αγγελούδης στη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

«Η σημερινή είναι κρίσιμη ψήφος για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάμε μπροστά, παίρνουμε αυτό που μας αξίζει, τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε μαζί», ήταν το μήνυμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Σπύρος Πέγκας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ψήφισε στο 2ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα», τόνισε ο Στέλιος Αγγελούδης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 34ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο την αδράνειας και της εγκατάλειψης. Κάνουμε μια νέα αρχή για πόλη πιο καθαρή πιο πράσινη πιο φωτεινή».

Τέλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Κάνουμε ένα ακόμα άλμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία. Με σχέδιο, έργα και πολλή δουλειά συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7:00 απόγευμα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα