Τουλάχιστον 4 από τις 13 Περιφέρειες κινδυνεύυν να χαθούν από τη ΝΔ. Με αξιώσεις οι «αντάρτες»

Τουλάχιστον 4 από τις 13 Περιφέρειες κινδυνεύυν να χαθούν από τη ΝΔ. Με αξιώσεις οι «αντάρτες»

Με την αγωνία μήπως οι αυτοδιοικητικές κάλπες λειτουργήσουν ως αφορμή για να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την ελλιπή παρουσία του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πρόσφατων πλημμυρών οδεύει προς τις κάλπες η ΝΔ.

Παρ ότι τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αξιολογούν ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πίεση από την κοινωνία δεν μεταφράζεται – ακόμα τουλάχιστον – και σε δημοσκοπική πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβουν ότι τους ανησυχεί το ενδεχόμενο να μην περάσει η κυβερνητική παράταξη πάνω από τον φιλόδοξο πήχη που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για 13 στις 13 Περιφέρειες.

Το τελευταίο διάστημα καταβλήθηκε συντονισμένη προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψηφιότητες κάποιων από τους γαλάζιους που στις περιφέρειές τους δίνουν τη μάχη απέναντι σε σκληρά αντάρτικα ψηφοδέλτια

Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, όπως στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, για να στηρίξει τα πρόσωπα που έχουν πάρει το χρίσμα.

Τα μηνύματα, ωστόσο, και από τις δύο παραπάνω περιφέρειες, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Στο Βόρειο Αιγαίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά μπροστά τον νυν περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, ενώ ο εκλεκτός της ΝΔ Αλκ. Στεφανής δίνει σκληρή μάχη για να περάσει μπροστά, με αμφίβολα, ωστόσο, μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 
Το ίδιο και στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος κ. Γ. Κασσαπίδης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυνατή αντάρτικη υποψηφιότητα, αυτή του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Αμανατίδη που αν περάσει στον δεύτερο γύρο, θεωρείται πιο εύκολο να αποσπάσει τη στήριξη των άλλων διεκδικητών. Με αξιώσεις για είσοδο στον δεύτερο γύρο, όμως, εμφανίζεται και η Γεωργία Ζεμπελιάδου, η οποία εξασφάλισε στήριξη τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολη μάχη όμως δίνει και ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Μέτιος που δίνει σκληρό αγώνα για την επικράτησή του έναντι του «αντάρτη» κ. Χριστ. Τοψίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019, είχε χάσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση για 3.500 ψήφους.

Την πιο δύσκολη μάχη, όμως, δίνει η κ. Ρόδη Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τόσο δύσκολη που το αποτέλεσμα διαγράφεται απρόβλεπτο και θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στη νυν περιφερειάρχη και πιθανότατα τον γαλάζιο αντάρτη, Γιάννη Τρεπεκλή, αν και διατηρεί σημαντικές πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Γαλάτσιος. Κάτι που προφανώς θα έχει τη δική του πολιτική σημασία.

 
Στη Θεσσαλία που ακόμα μετράει τις πληγές της από το καταστροφικό πέρασμα του Daniel, ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός εμφανίζεται φαβορί. Πιθανότατα, ωστόσο, η επανεκλογή του δεν θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, γεγονός που μπορεί να ευνοήσει την προερχόμενη από τη Ν.Δ. Ελευθερία Τζανακούλη ή τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κουρέτα.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα