Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου και η πολιτική κόντρα χτυπάει «κόκκινο» με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη να έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα για να στηρίξουν τους υποψηφίους τους.

Σε Κοζάνη & Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στους υποψήφιους του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στην Κοζάνη υπό τους ήχους ποντιακής λίρας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

«Η εξουσία σημαίνει ευθύνη, σημαίνει ότι κάποιες φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούνε κάποιους, όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες και κερδίσαμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη όπου σε ειδική εκδήλωση υπογράφηκε η σύμβαση  λειτουργίας και συντήρησης του μετρό της πόλης το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

«Σήμερα κάνουμε το τελικό βήμα για να μπορέσουμε να παραδώσουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης επιτέλους σε πλήρη λειτουργία εντός του 2024».

Πέντε σταθμοί θα λειτουργούν και ως εκθεσιακοί χώροι, ενώ από τις εργασίες για την κατασκευή του έργου έχουν ανασυρθεί περισσότερες από 300.000 αρχαιότητες.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την παλαιά κεραμοποιεία Αλλατίνη που παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι «δύσκολες» Περιφέρειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως κάνει ένα σπριντ πριν τις αυτοδιοικητικές κάλπες και έχει επισκεφθεί περιφέρειες κρίσιμες ή αυτές που παρουσιάζουν δυσκολίες για τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολες περιφέρειες λογίζονται οι:

– Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κώστας Αγοραστός – Δημήτρης Κουρέτας,

– Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημήτρης Πτωχός – Πέτρος Τατούλης,

– Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης – Γιώργος Αμανατίδης,

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κώστας Μουτζούρης – Αλκιβιάδης Στεφανής,

– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα – Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα