Κυριάκος Μητσοτάκης- Εμανουέλ Μακρόν: Στο επίκεντρο της συνάντησής τους στη Σύνοδο Κορυφής το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης- Εμανουέλ Μακρόν: Στο επίκεντρο της συνάντησής τους στη Σύνοδο Κορυφής το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9 στη Μάλτα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στη Σύνοδο έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική ενεργητικής αποτροπής που ακολουθεί η Ελλάδα και σημείωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική και επιδιώκει, ωστόσο, τη συνεργασία με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών.

Χαρακτήρισε «εισβολείς» τους ελληνοκυπρίους ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής

Η Άγκυρα ωστόσο με δηλώσεις αξιωματούχων της προσπαθεί να δηλητηριάσει το κλίμα.

«Αν έρθουμε στο Κυπριακό. Υπάρχει κατοχή στην Κύπρο, είναι αλήθεια. Ο εισβολέας στην Κύπρο όμως δεν είναι η Τουρκία, αλλά η κατοχή της ελληνικής πλευράς, η οποία κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960 και κατέλαβε τη Δημοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

«Απέναντι στον αναθεωρητισμό η Ελλάδα γνωρίζει πώς θα σταθεί στο διεθνές επίπεδο», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

«Βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση και καμία κρυφή ατζέντα».

«Προσανατολισμένη η Ελλάδα στην προστασία της εδαφικής κυριαρχίας της»

«Η Ελλάδα με κάθε τρόπο προάγει τη φιλία και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Προσλαμβάνει με θετικό τρόπο κάθε στάση και δήλωση αποκλιμάκωσης. Παραμένει όμως στέρεα προσανατολισμένη στην προστασία της ανεξαρτησίας, της εδαφικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση Παρμενίων. Ένα από τα πρώτα σενάρια που διενεργήθηκαν ήταν εκείνο της αντιμετώπισης αεροσκάφους Renegade, το οποίο προσομοίωνε μεταγωγικό C-27 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα