Αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα του β' γύρου των εκλογών

Αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα του β' γύρου των εκλογών

Έκλεισαν οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, νέα και παλιά, προσήλθαν για να ψηφίσουν για την νέα ηγεσία του κόμματος.

Περίπου 147.000 πολίτες προσήλθαν στην κάλπη στον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον δεύτερο γύρο ψήφισαν δηλαδή 13.000 λιγότερα μέλη.

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά από την εκλογική αναμέτρηση στον β' γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνουν πρωτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στο Διδυμότειχο καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έλαβε 65 ψήφους και η Εφη Αχτσιόγλου 20. Στον Α΄ γύρο η Εφη Αχτσιόγλου έλαβε 30 ψήφους και ο Στέφανος Κασσελάκης 49.

 
Στο Τυχερό του Έβρου ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 39 ψήφους και η Εφη Αχτσιόγλου 14.

Νωρίτερα, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ο νεαρός υποψήφιος πρόεδρος έλαβε 80 ψήφους έναντι 34 της Έφης Αχτσιόγλου. Στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, ο Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει 105 ψήφους, ενάντι 29 της Έφης Αχτσιόγλου.

Στην Ορεστιάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 118 ψήφους έναντι 61 της Έφης Αχτσιόγλου. Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ο Κασσελάκης είχε λάβει 88 και η Αχτσιόγλου 40 στην εν λόγω περιοχή.

Επίσης, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 129 ψήφους έναντι 40 της Έφης Αχτσιόγλου. Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας Ο Κασσελάκης έλαβε 62, ενώ η Αχτσιόγλου 24. Στο Καναλάκι Πάργας ο Κασσελάκης 87 και η Αχτσιόγλου 79. Στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Ο Κασελάκης πήρε 19 ψήφους και η Αχτσιόγλου 16.

        
Στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων ο Κασσελάκης συγκέντρωσε 56, ενώ η Αχτσιόγλου 35. Στους Φούρνους της Ικαρίας ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 35 ψήφους έναντι 14 της Έφης Αχτσιόγλου.

Στο Διδυμότειχο ο Κασσελάκης έλαβε 65, με την Αχτσιόγλου να λαμβάνει 20. Στον προηγούμενο γύρο, τα νούμερα ήταν 49 και 30 αντίστοιχα.

Ακόμη:
Σιάτιστα Κοζάνης: Κασσελάκης 36, Αχτσιόγλου 34

Νεάπολη Κοζάνης: Κασσελάκης 20, Αχτσιόγλου 28

Τσοτύλι Κοζάνης: Κασσελάκης 43, Αχτσιόγλου 65

Πεντάλοφος Κοζάνης: Κασσελάκης 23, Αχτσιόγλου 7

Σφακιά (Κρήτη) στο πρώτο τμήμα: Κασσελάκης 171, Αχτσιόγλου 3

Δράμα (5301 εκλογικό τμήμα): Κασσελάκης 64, Αχτσιόγλου 34

Κιλκίς (σε ένα τμήμα): Κασσελάκης 64 ψήφους, Αχτσιόγλου 8

Δόθηκε παράταση μίας ώρας
Δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν προσέλθει στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής 24/9, προκειμένου να ψηφίσουν το άτομο που θα διεξαχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι» του κόμματος, κατά τον β' γύρο των εκλογών.

Μετά την παράταση μίας ώρας που δόθηκε για όλη την Ελλάδα στην εκλογική διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο θα καθυστερήσει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα σε επαρκές δείγμα αναμένονται αργά το βράδυ.

Έως τώρα, έχουν ψηφίσει πάνω από 132.000 μέλη του κόμματος, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Καταγγελία Κασσελάκη: Οι εφορευτικές «δεν βρίσκουν» τα νέα μέλη που πήγαν την περασμένη Κυριακή
Εν τω μεταξύ, σε καταγγελία προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας των νέων μελών, λίγες ώρες προτού κλείσουν οι κάλπες στον β' γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. -Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα