Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μέχρι τις 21.00 στην ψηφοφορία

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μέχρι τις 21.00 στην ψηφοφορία

Παράταση μιας ώρας πήρε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι κάλπες θα κλείσουν στις 21.00 και έτσι παρατείνεται η αγωνία για το αν η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναλάβει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει πάνω από 132.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή την στιγμή προσέρχονται ανά 100 στις κάλπες που θα αναδείξουν αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι στο τιμόνι του κόμματος.

Νωρίτερα την καταγγελία που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social media σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που τόνιζαν πως υφίσταται ζήτημα σε τέτοια έκταση που να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιπρόσωποι των υποψηφίων.
Μάλιστα όπως τονίζουν υπήρχαν 500 περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη!

Παράλληλα έγινε γνωστό πως η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 10 το βράδυ.

Αυτό όπως εξηγούν συμβαίνει γιατί πολλές φορές αργούν οι εφορευτικές επιτροπές και κάνουν λάθη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τηλεφωνικό κέντρο.
Ακόμη υπήρξαν κάποιες μουρμούρες γιατί έφυγαν μαζικά κάποια sms από υποψήφιο ενώ μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει πάνω από 122.000 μέλη και «αν η ροή συνεχίσει  να είναι αυτή, θα είναι πάνω από 130.000».

Η καταγγελία Κασσελάκη

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προχωρά σε καταγγελία πως οι εφορευτικές επιτροπές δεν βρίσκουν τα νέα μέλη που ψήφισαν πρώτη φορά την προηγούμενη Κυριακή.

Ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στους πολίτες που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή «να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.

-Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Πρόεδρος ΚΕΦΕ: Μεγάλη και μαζική συμμετοχή

Ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος τόνισε πως «η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.

Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.Σήμερα ψηφίζουμε!»

Που ψήφισαν οι δυο υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στο Αιγάλεω και λίγο μετά τις 12μ. ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου. Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι).

Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

Πηγή: newsit.gr

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα