Τελικά αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 44,91%, Αχτσιόγλου 36,18% - Ψήφισαν 148.821

Τελικά αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 44,91%, Αχτσιόγλου 36,18% - Ψήφισαν 148.821

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91% στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν την Κυριακή (17/09), σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, τη Δευτέρα (18/09), μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων. Ακολούθως, η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε το 36,18% των έγκυρων ψήφων από τις συνολικά 148.821 που καταγράφηκαν. Έτσι, οι δυο τους θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον β' γύρο των εκλογών, που προγραμματίζονται για την Κυριακή (24/09).

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,93%, ο Νίκος Παππάς με 8,68% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,3%

Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ [Έγκυρα: 147.821 | Λευκά: 293 | Άκυρα: 1220]

Επί των εγκύρων έλαβαν:

  • Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
  • Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
  • Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
  • Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
  • Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Κασσελάκης: «Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει σύντομα μια προοδευτική κυβέρνηση»

Στην πρώτη του δήλωση από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «σήμερα έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει σύντομα μια προοδευτική κυβέρνηση» και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε δημόσια «από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία», τονίζοντας πως «ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση». Στην αρχή των δηλώσεών του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα στη Λιβύη, λέγοντας πως πρόκειται για ήρωες της κοινωνίας μας.

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «ο κόσμος την πρώτη εβδομάδα μου έλεγε "να αντέξεις", αναφερόμενος σε όλες τις επιθέσεις που δεχόμουν, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα μου έλεγαν πως "είμαι η ελπίδα τους". Δεν είμαι μόνος μου, είμαστε όλοι μαζί ελπίδα. Την επόμενη Κυριακή πρέπει να επιστρέψουμε στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία του τόπου».

Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων»

διαίτερα αιχμηρή ήταν η πρώτη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου από την Κουμουνδούρου μετά το τέλος του πρώτου γύρου της εσωκομματικής αναμέτρησης.

«Η επόμενη Κυριακή θα καθορίσει αν τους αγώνες θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας» είπε η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Θα καθορίσει αν τους πολιτικούς αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικού όρους, όρους σοβαρότητας και ευθύνης».

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξη αφού ανταποκρίθηκαν 146.000 στο κάλεσμά της. Για ένα κόμμα ισχυρό και σύγχρονο. Τους ευχαριστώ όλες και όλους. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθενται στις αξίες μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή. Θα καθορίσει αν θα δώσουμε τους πολιτικούς αγώνες με πολιτικούς όρους, στη Βουλή και έξω από αυτήν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα νερά των εύκολων λύσεων. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς. Μαζί για τους αγώνες που έρχονται και τη ζωή που μας αξίζει», κατέληξε.

Τσακαλώτος: «Επιμονή στην Αριστερά και στην ουσία της πολιτικής»

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και πολλές συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους συντρόφους, τη νεολαία και το κόμμα και πρόσθεσε: «Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής».

«Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βοήθησαν, όλο το κόμμα, όλη τη νεολαία. Θεωρώ ότι βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Παρόλα αυτά είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο, στην εικόνα, έναντι στην ουσία της πολιτικής, έχουν διεισδύσει ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Είναι προφανές ότι στη συνέχεια θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής» συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παππάς: «Ταχύτατα για μετασχηματισμό του κόμματος σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη»

Ο Νίκος Παππάς στη δήλωση του από την Κουμουνδούρου τόνισε πως «η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη».

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση όπως παλιά, όπως και τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης, για να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική αυτή περίοδο».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι -που τους ευχαριστώ για το υψηλό επίπεδο ήθους και ποιότητας του διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο- έχουμε υποχρέωση, από όποια θέση μας έταξε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Ο Νίκος Παππάς έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή», ευχαριστώντας όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητα του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα