ΣΥΡΙΖΑ: Προς παράταση μίας ώρας η ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής – Μετά τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα

ΣΥΡΙΖΑ: Προς παράταση μίας ώρας η ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής – Μετά τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα

Η εκτίμηση είναι ότι η συμμετοχή θα περάσει πάνω από 130.000 ψηφοφόρους τόνισε πριν από λίγο ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, εκτιμώντας ότι η παράταση είναι πιθανή και θα δοθεί οριζόντια, δηλαδή σε όλη τη χώρα κατά μία ώρα.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, παρόλα αυτά τυπώθηκαν και νέα ψηφοδέλτια σήμερα, καθώς η χθεσινή εκτίμηση της Κουμουνδούρου ήταν για 80.000 συμμετέχοντες, ενώ αυτήν την ώρα έχουν υπερβεί τους 115.000. Όσον αφορά στα νέα μέλη, ψήφισαν 30.000.

Στη Θεσσαλία η συμμετοχή έφτασε τις 5.500, δηλαδή έχουν ψηφίσει περισσότεροι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2022, ενώ στον Παλαμά, όπου η Κουμουνδούρου δεν έστησε τελικά κάλπες, έγινε αποδέκτης παραπόνων για την μη λειτουργία εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στη Θεσσαλία είναι όσο στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή δεν υπολείπεται του πανελλαδικού μέσου όρου.

Τέλος, λόγω της επικείμενης παράτασης, αλλά και της αθρόας συμμετοχής, ασφαλές αποτέλεσμα θα υπάρξει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 17:20 η συμμετοχή ξεπέρασε τις 100.000 και λίγο πριν τις 18:00 έφτασε τις 110.000 εκ των οποίων περίπου 25% είναι νέα μέλη. Λίγα λεπτά μετά τις 18:00 οι ψηφίσαντες είχαν φτάσει τους 112.000.

Με τους ρυθμούς αυτούς, η εκτίμηση είναι ότι οι ψηφοφόροι θα είναι τελικά πάνω από 130.000.

Στους κομματικούς διαδρόμους έχει αρχίσει η συζήτηση περί παράτασης του χρόνου ψηφοφορίας (σ.σ. που κανονικά εκπνέει στις 20:00). «Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή είναι παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα και θα δοθεί οριζόντια, δηλαδή σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα