Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας: "Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα" - Πάνω από 130.000 άτομα στις κάλπες

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας: "Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα" - Πάνω από 130.000 άτομα στις κάλπες

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για τον νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Πειραματικό Λύκειο, που βρίσκεται στην οδό Ηπίτου 15, στην Πλάκα.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών:

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χιλιάδες μέλη. Το δικούς τους “παρών” και το δικό μου, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα». Οι κάλπες κλείνουν στις 8 μ.μ.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 130 χιλιάδες άτομα.

Τουλάχιστον 26.000 είναι τα νέα μέλη που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας για αρχηγό του κόμματος.

Σύμφωνα με την έως τώρα προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και όσοι μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2022 που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισαν συνολικά 150.000 άτομα.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής η διαδικασία πήρε παράταση για μία ώρα και έτσι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21:00 το βράδυ.

Τα μηνύματα των υποψηφίων από την κάλπη 

Κασσελάκης: «Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω»
Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι για να ασκήσει το δικαίωμά του, έφτασε μετά τις 12:30 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκεί, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με συγκινείτε» είπε στους πολίτες ενώ απαντώντας σε μια κυρία από το πλήθος δήλωσε «με τον Αλέξη, για τον Αλέξη». «Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω» σημείωσε και ζήτησε από αύριο ενότητα.

 Ο κ. Κασσελάκης, ευχαρίστησε τους πολίτες και μπήκε στο εκλογικό κέντρο. Παρότι αρκετοί παραχώρησαν την θέση τους, ο ιδιος θέλησε να περιμένει στην ουρά τη σειρά του.

Μετά την κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

 Αχτσιόγλου: «Το σχέδιο του Μητσοτάκη είναι να επιβιώσουμε – Δεν θα πάρουμε»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

 Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου» και τόνισε ότι «σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά». «Κι εμείς», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

«Χτες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε», είπε, για να σημειώσει: «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Τσακαλώτος: «Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία»
Στη Νέα Ιωνία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τι δήλωσε μετά τη διαδικασία.

 «Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος της Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Νίκος Παππάς: «Να σώσουμε την κοινωνία από τα σχέδια του Μητσοτάκη»
«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του».

«Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό’ χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Καταληκτικά ο κ. Παπππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Τζουμάκας: Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να απομονώσουμε φαινόμενα πολιτικού εκφυλισμού
«Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Τζουμάκας, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσερχόμενος στην κάλπη σε εκλογικό τμήμα της Καλλιθέας. Με τη δήλωσή του επίσης, κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην διαδικασία ώστε «να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα».

Αναλυτικά η δήλωσή του Στέφανου Τζουμάκα:

«Καλώ τα μέλη μας αλλά και κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για να αλλάξουμε πορεία. Γιατί έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος Πολιτικής και Κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για να προτάσσουμε την Πολιτική και την Οικονομία.

Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της Πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα.

Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα.

Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος Εναλλακτικής Λύσης.

Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα