Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προσέλευση ρεκόρ στις κάλπες - Πάνω από 92.00 έχουν ψυφίσει, 23.185 τα νέα μέλη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προσέλευση ρεκόρ στις κάλπες - Πάνω από 92.00 έχουν ψυφίσει, 23.185 τα νέα μέλη

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία μιλούν για προσέλευση ρεκόρ!

Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Παππάς, Τσακαλώτος και Τζουμάκας διεκδικούν την προεδρία μετά και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία, μέχρι τις 15:30 περίπου είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 92.210 παλιά και νέα μέλη, σχεδόν 250 ανά λεπτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 23.185 απ’ όσους ψήφισαν είναι νέα μέλη, ήτοι περίπου 25%.

 Στα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα παρατηρούνται μεγάλες ουρές, καθώς φαίνεται ότι η υποδομή που είχε προβλεφτει, έγινε με τον υπολογισμό ότι θα προσέλθουν στις κάλπες περίπου 50.000 με 60.000.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Αυγή» στην Α’ Θεσσαλονίκης τελείωσαν οι 1.500 φόρμες εγγραφής νέων μελών και αναμένεται να τυπωθούν ακόμη 5.000.

Εάν συνεχιστεί αυτή η ροή, είναι εξαιρετικά πιθανό η συνολική συμμετοχή να φτάσει ή και να ξεπεράσει αρκετά και τους 120.000 ψηφοφόρους, σίγουρα όμως θεωρείται ότι θα σπάσει το φράγμα των 100.000. Κομματικοί παράγοντες με εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες, μιλούν ακόμα και για 140.000 ψηφοφόρους. Όπερ σημαίνει ότι η συμμετοχή θα κινηθεί στα επίπεδα του 2022, όταν έγινε η διαδικασία για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση.

Τα μηνύματα των υποψηφίων 

Aχτσιόγλου: Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου» και τόνισε ότι «σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά».

«Κι εμείς», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

«Χτες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε», είπε, για να σημειώσει: «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει». 

 Κασσελάκης: Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου. Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος «από την κοσμοσυρροή σήμερα». «Πάρα πολύς κόσμος, είπε, συστήνοντας υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν.

«Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου», είπε. «Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά», συνέχισε, προσθέτοντας: «αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται». Ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη δήλωση του αναφέροντας: «Ψηφίστε σήμερα, για όποιον θέλετε αλλά ψηφίστε. Και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. Και με τη νίκη».

Παππάς: Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε, χτίζουμε την παράταξη της νίκης

Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

 «Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του».

«Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό' χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Καταληκτικά ο κ. Παππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Τζουμάκας: Έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας. 

Ανέφερε ειδικότερα: «έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Τσακαλώτος: Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, τον κόσμο της Αριστεράς

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

 Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ικανοποίηση της για τον βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών στη διαδικασία.

 Η μεγάλη συμμετοχή, πάντως, έφερε και ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Με πολλούς πολίτες να είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να εγγράφονται στο κόμμα λίγο πριν ρίξουν την ψήφο στην κάλπη, η αναμονή ήταν μεγάλη. Όμως, και τα παλιά μέλη χρειαζόταν να συμπληρώσουν στην φόρμα τα στοιχεία τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα