Έφθασε στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πληγέντων

Έφθασε στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πληγέντων

Στη Θεσσαλία έφθασε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ένα πρώτο μεγάλο «πακέτο» παρεμβάσεων που όπως όλα δείχνουν θα κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

1) άμεσα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών)

2) μέτρα στήριξης και αποκατάστασης (για τις περιουσίες, τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί και τις υποδομές), καθώς και

3) μέτρα που θα αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική / αντιπυρική θωράκιση, όσο και σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό προβλέπεται να υπάρξει ειδικό ταμείο, τόσο με εθνικούς πόρους, όσο και με ευρωπαϊκά κονδύλια, με τις σχετικές διαδικασίες για πρόσθετη ευρωπαϊκή συνδρομή να έχουν ήδη κινηθεί, όπως ανακοίνωσε από τις πληγείσες περιοχές και ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί εκ νέου και σήμερα στη Λάρισα (και τη Δευτέρα στον Έβρο), για να εξειδικεύσει το απόγευμα όλα αυτά τα μέτρα. Εξάλλου, ένα μπαράζ κυβερνητικών συσκέψεων βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη, ενώ πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία και για επιτόπιο συντονισμό των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα